Na jakim RPG byście zagrali?

Masz pomysł na RPGa, ale nie nadaje się to jeszcze do tego, aby nazwać to zapowiedzią? Chcesz zbadać, czy w ogóle ktoś byłby zainteresowany? Stwórz temat w tym dziale!
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
O mnie
Moja obecność na PBFach jest już pełnoletnia. W wolnym czasie pomagam leczyć zwierzątka.
Moje RPGi
Czarodzieje
Czasami zjawiam się znikąd.

#62360 30 wrz 2024, 14:19

Nie planuje może ktoś forko na podstawie "Czwartego skrzydła" Rebecci Yarros? Książka średniawka, ale uniwersum ma potencjał (no i są smoki :D).
2 Obrazek
Astrologowie ogłaszają czas kwarantanny.
Aktywność PBFowiczów zwiększa się.

Awatar użytkownika

#62369 01 paź 2024, 14:22

1. Jakieś SF, może być w konwencji space opery (tylko oszczędź fallautową biedę i żarcie błota).
Żeby dało się zwiedzać, latać, bawić fajnymi gadetami. Może być daleka, może być bliska przyszłość, może być tylko ludzkie, mogą być też i inne gadające gąbki.
Byleby nie kolejny klaustrofobiczny świat (a już szczególnie ogrodzony murami czy innym paskudztwem obóz survivalowy).

2. Dobre standardowe fantasy. Może być inspirowane wschodem (like l5r), może być zachodnie. Może być mroczne, może być przygodowe. Może z wyjątkiem HP - chyba, że ktoś przekształcił to w jakieś fajne urban fantasy.

3. Jakieś klimaty w stronę Maga, lub podobnego świata mroku. możliwie nie Vampira.

A no i żeby to było gra fabularna a nie second life.
3 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
pokroję za coś futurystycznego

#62405 07 paź 2024, 23:12

post-apo takie jaki miał być Opad ): mniej lub bardziej solarpunkowe.
2 Obrazek

Awatar użytkownika
Moje RPGi
czekam na to jedno

#62409 09 paź 2024, 11:46

pralinyzformaliny pisze:
07 paź 2024, 23:12
post-apo takie jaki miał być Opad ): mniej lub bardziej solarpunkowe.
Solarpunkowy sci-fi SL skradłby moje serce.
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
lubię robić rzeczy!
 bubek#2094

#62410 09 paź 2024, 15:17

TOTALNIE pograłabym na jakimś dobrze zrobionym, nowoczesnym forum w uniwersum HP. Wiecie, z tymi wszystkimi bajeranckimi elementami, które mają teraz głównie obecne SL-e: ładny wygląd, przełączanie kont, system odznak i inne takie. Fajnie, gdyby większość wątków miała miejsce w magicznym miasteczku, byle nie była to stricte Szkocja/Anglia i sam Hogwart. Może jakaś nieduża mieścina w USA albo Kanadzie (na przykład w zachodnim Massachusetts, niedaleko tamtejszej szkoły magii), a mieszkańcy byliby absolwentami Ilvermorny? :smok:
1 Obrazek

Awatar użytkownika

#62411 09 paź 2024, 16:43

bubek pisze:
09 paź 2024, 15:17
TOTALNIE pograłabym na jakimś dobrze zrobionym, nowoczesnym forum w uniwersum HP. Wiecie, z tymi wszystkimi bajeranckimi elementami, które mają teraz głównie obecne SL-e: ładny wygląd, przełączanie kont, system odznak i inne takie. Fajnie, gdyby większość wątków miała miejsce w magicznym miasteczku, byle nie była to stricte Szkocja/Anglia i sam Hogwart. Może jakaś nieduża mieścina w USA albo Kanadzie (na przykład w zachodnim Massachusetts, niedaleko tamtejszej szkoły magii), a mieszkańcy byliby absolwentami Ilvermorny? :smok:

Oj podpisuje się rękoma i nogami.
Nowoczesne, z przełączaniem, estetycznym wyglądem i z fabułą w 2024, odchodzącą od klasycznych potterowych miałoby mnie jako gracza na 100%.
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
lubię robić rzeczy!
 bubek#2094

#62414 10 paź 2024, 9:41

holly molly pisze:
09 paź 2024, 16:43
Oj podpisuje się rękoma i nogami.
Nowoczesne, z przełączaniem, estetycznym wyglądem i z fabułą w 2024, odchodzącą od klasycznych potterowych miałoby mnie jako gracza na 100%.
CO NIE? Gdyby tylko znalazła się grupa chętnych do pracy nad takim forum, bardzo chętnie dołączyłabym do ekipy, żeby pomóc przy tworzeniu mechaniki rozgrywki, poszczególnych tematów czy elementów graficznych *.*

Awatar użytkownika
O mnie
tworzę avatary i znowu dałam się wkręcić w forko
Moje RPGi
zarządzam bazarem z avatarami i sieję rozpustę na teksasie
Podziękował(a): 6 razy | Pomógł(a) : 59 razy

#62445 24 paź 2024, 22:02

Faravahar pisze:
07 sie 2024, 14:33
izzy pisze:
30 lip 2024, 16:35
Ukocham za forum osadzonym w małym miasteczku ❤️ Festyny, koła gospodyń, lodowisko w centrum miasta! Ogólnie zżyta społeczność, trochę tajemnicy. Może nawet coś w klimacie gotowe na wszystko zmieszanego z hart of dixie.
Ukocham, ucałuje i nawet pomogę!
Z tego co mi wiadomo to tworzy się takie forum w teksańskich klimatach, więc pozostaje trzymać kciuki i go wypatrywać. Może jesień przyniesie trochę świezości :omg: <3

A uniwersum GoT podbijam całym serduszkiem <333333333
Coś będzie z tego teksasu? :pls:
Uroczyście przysięgam, iż knuję coś niedobrego.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Próbuję być odpowiedzialna, ale jakoś mi nie idzie
Moje RPGi
Nowy Orlean
Czas już na zimowy sen Potem pisać będzie lżej
Podziękował(a): 1 raz | Pomógł(a) : 2 razy

moonlight_13

#62446 25 paź 2024, 2:13

Wciąż tęsknię za TVD
1 Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Zawodowo leniuchuję i zabijam smoki w Rumuni.
Podziękował(a): 21 razy

#62456 27 paź 2024, 19:30

fassylover pisze:
24 paź 2024, 22:02
Faravahar pisze:
07 sie 2024, 14:33
izzy pisze:
30 lip 2024, 16:35
Ukocham za forum osadzonym w małym miasteczku ❤️ Festyny, koła gospodyń, lodowisko w centrum miasta! Ogólnie zżyta społeczność, trochę tajemnicy. Może nawet coś w klimacie gotowe na wszystko zmieszanego z hart of dixie.
Ukocham, ucałuje i nawet pomogę!
Z tego co mi wiadomo to tworzy się takie forum w teksańskich klimatach, więc pozostaje trzymać kciuki i go wypatrywać. Może jesień przyniesie trochę świezości :omg: <3

A uniwersum GoT podbijam całym serduszkiem <333333333
Coś będzie z tego teksasu? :pls:
Z tego co wiem, to tak! Chyba będą za niedługo wrzucać jakąś zapowiedź <3
2 Obrazek

Awatar użytkownika
Pomógł(a) : 1 raz
 Dorek Chlorek#8650

#62488 22 lis 2024, 0:50

Ktoś wspominał o TVD? Yes, plis
3 Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
guten morgen, willkomen meine damen und herren
Moje RPGi
auf keinen fall
Pomógł(a) : 1 raz
 pffifering

#62595 04 sty 2025, 20:33

Dawno w sumie nic tu polskiego nie mieliśmy. I nie wiem jak to głupio brzmi XD ale zamiast jakiegoś wiecznie żywego wątku kryminalnego z morderstwem w tle to można by się cofnąć do jakichś lat 90 na przygraniczne miejscowości? Nawet jakiś Zgorzelec. Jakaś mafia w tle albo może mniej kryminalnie.. Jeszcze jakieś resztki prl, handel walutami, drobni przemytnicy - alkohol, papierosy, elektornika czy ci wieksi vs straz graniczna i policja, może jacyś niemieccy celnicy jako normalne postacie. Nowi przedsiebiorcy, ktorzy dopiero coś próbują po PRL, a czasy jeszcze niezbyt bezpieczne, więc mogą się zdarzyć napady, propozycje „zapłacisz nam za pilnowanie ci lokalu albo będziesz miał problem”. Dyskoteki obok, sklepy z niemiecką chemią, wypożyczalnie video, bary mleczne.. Taka trochę nostalgia za wyobrażeniami lat 90? xD

Awatar użytkownika
O mnie
teraz to jest mi zimno
Moje RPGi
lone star state (texas)
Podziękował(a): 2 razy | Pomógł(a) : 1 raz

#62597 04 sty 2025, 23:30

Pfifferling pisze:
04 sty 2025, 20:33
Dawno w sumie nic tu polskiego nie mieliśmy. I nie wiem jak to głupio brzmi XD ale zamiast jakiegoś wiecznie żywego wątku kryminalnego z morderstwem w tle to można by się cofnąć do jakichś lat 90 na przygraniczne miejscowości? Nawet jakiś Zgorzelec. Jakaś mafia w tle albo może mniej kryminalnie.. Jeszcze jakieś resztki prl, handel walutami, drobni przemytnicy - alkohol, papierosy, elektornika czy ci wieksi vs straz graniczna i policja, może jacyś niemieccy celnicy jako normalne postacie. Nowi przedsiebiorcy, ktorzy dopiero coś próbują po PRL, a czasy jeszcze niezbyt bezpieczne, więc mogą się zdarzyć napady, propozycje „zapłacisz nam za pilnowanie ci lokalu albo będziesz miał problem”. Dyskoteki obok, sklepy z niemiecką chemią, wypożyczalnie video, bary mleczne.. Taka trochę nostalgia za wyobrażeniami lat 90? xD
to zawsze ładnie brzmi, a co do czego to większość userów nie staje na wysokości zadania :c
6 Obrazek
Siedziała na wierzbinie,
Wołała: - Swierzbi mię,
Pódź-ze, Maćku, podrap mię.

Awatar użytkownika
O mnie
retro barbie z czasów avków 100x100
Moje RPGi
rozglądam się

#62598 05 sty 2025, 21:02

A może dla odmiany jakieś duże miasto w Europie? Marzy mi się Londyn :loff:
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Zapalony RPGowiec z prawie 15 letnim stażem w temacie, akolitka Zakonu Czarnego Mnicha i wychowawczyni na obozach rpgowych.
Moje RPGi
Story of Magic!
Podziękował(a): 23 razy | Pomógł(a) : 6 razy
 kira_96

#62599 06 sty 2025, 14:35

Northern pisze:
30 wrz 2024, 14:19
Nie planuje może ktoś forko na podstawie "Czwartego skrzydła" Rebecci Yarros? Książka średniawka, ale uniwersum ma potencjał (no i są smoki :D).
Totalnie bym grała, może nawet znalazłabym czas, żeby pomóc robić :angry: