Na jakim RPG byście zagrali?
O mnie
Moja obecność na PBFach jest już pełnoletnia. W wolnym czasie pomagam leczyć zwierzątka.
Moje RPGi
Czarodzieje
Czasami zjawiam się znikąd.
Nie planuje może ktoś forko na podstawie "Czwartego skrzydła" Rebecci Yarros? Książka średniawka, ale uniwersum ma potencjał (no i są smoki
).

2

Astrologowie ogłaszają czas kwarantanny.
Aktywność PBFowiczów zwiększa się.
Aktywność PBFowiczów zwiększa się.
1. Jakieś SF, może być w konwencji space opery (tylko oszczędź fallautową biedę i żarcie błota).
Żeby dało się zwiedzać, latać, bawić fajnymi gadetami. Może być daleka, może być bliska przyszłość, może być tylko ludzkie, mogą być też i inne gadające gąbki.
Byleby nie kolejny klaustrofobiczny świat (a już szczególnie ogrodzony murami czy innym paskudztwem obóz survivalowy).
2. Dobre standardowe fantasy. Może być inspirowane wschodem (like l5r), może być zachodnie. Może być mroczne, może być przygodowe. Może z wyjątkiem HP - chyba, że ktoś przekształcił to w jakieś fajne urban fantasy.
3. Jakieś klimaty w stronę Maga, lub podobnego świata mroku. możliwie nie Vampira.
A no i żeby to było gra fabularna a nie second life.
Żeby dało się zwiedzać, latać, bawić fajnymi gadetami. Może być daleka, może być bliska przyszłość, może być tylko ludzkie, mogą być też i inne gadające gąbki.
Byleby nie kolejny klaustrofobiczny świat (a już szczególnie ogrodzony murami czy innym paskudztwem obóz survivalowy).
2. Dobre standardowe fantasy. Może być inspirowane wschodem (like l5r), może być zachodnie. Może być mroczne, może być przygodowe. Może z wyjątkiem HP - chyba, że ktoś przekształcił to w jakieś fajne urban fantasy.
3. Jakieś klimaty w stronę Maga, lub podobnego świata mroku. możliwie nie Vampira.
A no i żeby to było gra fabularna a nie second life.
3

O mnie
pokroję za coś futurystycznego
post-apo takie jaki miał być Opad ): mniej lub bardziej solarpunkowe.
2

Moje RPGi
czekam na to jedno
Solarpunkowy sci-fi SL skradłby moje serce.pralinyzformaliny pisze: ↑07 paź 2024, 23:12post-apo takie jaki miał być Opad ): mniej lub bardziej solarpunkowe.
1

O mnie
lubię robić rzeczy!

TOTALNIE pograłabym na jakimś dobrze zrobionym, nowoczesnym forum w uniwersum HP. Wiecie, z tymi wszystkimi bajeranckimi elementami, które mają teraz głównie obecne SL-e: ładny wygląd, przełączanie kont, system odznak i inne takie. Fajnie, gdyby większość wątków miała miejsce w magicznym miasteczku, byle nie była to stricte Szkocja/Anglia i sam Hogwart. Może jakaś nieduża mieścina w USA albo Kanadzie (na przykład w zachodnim Massachusetts, niedaleko tamtejszej szkoły magii), a mieszkańcy byliby absolwentami Ilvermorny? 

1

bubek pisze: ↑09 paź 2024, 15:17TOTALNIE pograłabym na jakimś dobrze zrobionym, nowoczesnym forum w uniwersum HP. Wiecie, z tymi wszystkimi bajeranckimi elementami, które mają teraz głównie obecne SL-e: ładny wygląd, przełączanie kont, system odznak i inne takie. Fajnie, gdyby większość wątków miała miejsce w magicznym miasteczku, byle nie była to stricte Szkocja/Anglia i sam Hogwart. Może jakaś nieduża mieścina w USA albo Kanadzie (na przykład w zachodnim Massachusetts, niedaleko tamtejszej szkoły magii), a mieszkańcy byliby absolwentami Ilvermorny?![]()
Oj podpisuje się rękoma i nogami.
Nowoczesne, z przełączaniem, estetycznym wyglądem i z fabułą w 2024, odchodzącą od klasycznych potterowych miałoby mnie jako gracza na 100%.
1

O mnie
lubię robić rzeczy!

CO NIE? Gdyby tylko znalazła się grupa chętnych do pracy nad takim forum, bardzo chętnie dołączyłabym do ekipy, żeby pomóc przy tworzeniu mechaniki rozgrywki, poszczególnych tematów czy elementów graficznychholly molly pisze: ↑09 paź 2024, 16:43Oj podpisuje się rękoma i nogami.
Nowoczesne, z przełączaniem, estetycznym wyglądem i z fabułą w 2024, odchodzącą od klasycznych potterowych miałoby mnie jako gracza na 100%.

O mnie
tworzę avatary i znowu dałam się wkręcić w forko
Moje RPGi
zarządzam bazarem z avatarami i sieję rozpustę na teksasie
O mnie
Próbuję być odpowiedzialna, ale jakoś mi nie idzie
Moje RPGi
Nowy Orlean
Czas już na zimowy sen Potem pisać będzie lżej
[ Prezentacja ]

Wciąż tęsknię za TVD
1

O mnie
Zawodowo leniuchuję i zabijam smoki w Rumuni.
Podziękował(a): 21 razy
[ Prezentacja ]
Z tego co wiem, to tak! Chyba będą za niedługo wrzucać jakąś zapowiedźfassylover pisze: ↑24 paź 2024, 22:02Coś będzie z tego teksasu?![]()

2

O mnie
guten morgen, willkomen meine damen und herren
Moje RPGi
auf keinen fall
Pomógł(a) : 1 raz

Dawno w sumie nic tu polskiego nie mieliśmy. I nie wiem jak to głupio brzmi XD ale zamiast jakiegoś wiecznie żywego wątku kryminalnego z morderstwem w tle to można by się cofnąć do jakichś lat 90 na przygraniczne miejscowości? Nawet jakiś Zgorzelec. Jakaś mafia w tle albo może mniej kryminalnie.. Jeszcze jakieś resztki prl, handel walutami, drobni przemytnicy - alkohol, papierosy, elektornika czy ci wieksi vs straz graniczna i policja, może jacyś niemieccy celnicy jako normalne postacie. Nowi przedsiebiorcy, ktorzy dopiero coś próbują po PRL, a czasy jeszcze niezbyt bezpieczne, więc mogą się zdarzyć napady, propozycje „zapłacisz nam za pilnowanie ci lokalu albo będziesz miał problem”. Dyskoteki obok, sklepy z niemiecką chemią, wypożyczalnie video, bary mleczne.. Taka trochę nostalgia za wyobrażeniami lat 90? xD
O mnie
teraz to jest mi zimno
Moje RPGi
lone star state (texas)
to zawsze ładnie brzmi, a co do czego to większość userów nie staje na wysokości zadaniaPfifferling pisze: ↑04 sty 2025, 20:33Dawno w sumie nic tu polskiego nie mieliśmy. I nie wiem jak to głupio brzmi XD ale zamiast jakiegoś wiecznie żywego wątku kryminalnego z morderstwem w tle to można by się cofnąć do jakichś lat 90 na przygraniczne miejscowości? Nawet jakiś Zgorzelec. Jakaś mafia w tle albo może mniej kryminalnie.. Jeszcze jakieś resztki prl, handel walutami, drobni przemytnicy - alkohol, papierosy, elektornika czy ci wieksi vs straz graniczna i policja, może jacyś niemieccy celnicy jako normalne postacie. Nowi przedsiebiorcy, ktorzy dopiero coś próbują po PRL, a czasy jeszcze niezbyt bezpieczne, więc mogą się zdarzyć napady, propozycje „zapłacisz nam za pilnowanie ci lokalu albo będziesz miał problem”. Dyskoteki obok, sklepy z niemiecką chemią, wypożyczalnie video, bary mleczne.. Taka trochę nostalgia za wyobrażeniami lat 90? xD

6

Siedziała na wierzbinie,
Wołała: - Swierzbi mię,
Pódź-ze, Maćku, podrap mię.
Wołała: - Swierzbi mię,
Pódź-ze, Maćku, podrap mię.
O mnie
Zapalony RPGowiec z prawie 15 letnim stażem w temacie, akolitka Zakonu Czarnego Mnicha i wychowawczyni na obozach rpgowych.
Moje RPGi
Story of Magic!