Longrest.pl

Awatar użytkownika
O mnie
Longrest to polska platforma do prowadzenia kampanii RPG i PBF. Powstała jako miejsce, które łączy sesje, postacie, rzuty, notatki i materiały kampanii bez konieczności stawiania własnego forum.
Moje RPGi
Longrest.pl – platforma do prowadzenia kampanii RPG i PBF
 piboke

#63777 wczoraj, 22:10

Obrazek

LONGREST
Twoja kampania. Wszystko w jednym miejscu.
Niezależnie od tego, czy grasz przy stole, na Discordzie, przez PBF, VTT czy jeszcze inaczej, kampania bardzo szybko zaczyna żyć w kilku miejscach naraz. Tworzę serwis, który oprócz umożliwienia wszystkim rzucania kostkami i pilnowania sesji, zbierał w jednym miejscu wszsytkie informacje sesyjne.

Jako MG możesz trzymać wszystkie notatki, linki, handouty, NPCów, przeciwników i oczywiście postacie graczy. Wszystko podlinkowane i spięte ze sobą w jednym miejscu. Możesz rzucać kośćmi bezpośrednio z kart, z potworów, a wszystko odkłada się w sesji.

Jako gracz zyskujesz miejsce gdzie możesz trzymać swoje postaci, tworzyć razem z innymi dziennik przygody, wykonywać rzuty swojej postaci i mieć wgląd w historię wszystkich interakcji.

W ramach jednej kampanii możesz trzymać między innymi:
  • karty postaci,
  • NPC-ów i frakcje,
  • notatki graczy i MG,
  • handouty,
  • dokumenty i załączniki,
  • mapy i grafiki,
  • informacje o lokacjach i świecie,
  • rzuty kośćmi,
  • dziennik wydarzeń i ustaleń z sesji.
Longrest nie narzuca sposobu grania.

Możesz używać go jako centrum kampanii, nawet jeśli sama sesja odbywa się zupełnie gdzie indziej.

A jeśli chcesz, możesz też prowadzić grę bezpośrednio na Longrest, udostępnię możliwość podpięcia wątku sesyjnego i komentarzy.

Wybaczcie AI, ale nie mam za dużo zdolności graficznych, a projekt rozwijam sam :) Za to szybko odpowiadam an forum i na discordzie :)

Grasz tak, jak chcesz.
Całą kampanię możesz mieć w jednym miejscu.

Longrest jest obecnie darmowy.

longrest.pl

[ ODPOWIEDZ ]