you are a part of me

Szukasz partnera do gry, a może sam marzysz o stworzeniu własnych poszukiwań? To temat dla Ciebie!
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
O mnie
listen up, my idea of "help from above" is a sniper on the roof
Podziękował(a): 3 razy | Pomógł(a) : 42 razy

#63145 20 wrz 2025, 22:32

W nas ta sama struta krew; te same kruche kości, łamane raz po raz. Odcięci marginesem, stuleni w ciasny kłąb. Kły ostre, wyszczerzone, zamknięciem tłumią wrzask. Nie pozostało nic prócz przyglądania się tym wszystkim arogantom; ich gładkim twarzom, z podbródkami wycelowanymi w niebo, i rzucanym z góry spojrzeniom po dno źrenicy wypełnionych pogardą.

Zapominają tylko, że im wyżej zadzierają nosa
tym bardziej odsłaniają gardła.
Obrazek
Pragnę zebrać drużynę w drużynie. Na forum istnieje Kyōken, reprezentująca grupę pochodzącą głównie ze slumsów — to wyrzutki, łachudry, biedny sort. Ledwie wiążą koniec z końcem, każdego dnia walcząc z rosnącym podziałem pomiędzy ich domem, dzielnicą Nanashi, a pozostałymi częściami miasta. Przywódcą całej organizacji jest Kiyamoto Ryujin — i tego absolutnie nie chcę negować! W moim zamyśle jest jednak utworzenie zgranej, kilkuosobowej hałastry, działającej sprawnie na rzecz Psów. Będziemy mieć swojego wewnętrznego lidera (wciąż podlegającego, rzecz jasna, Ryujinowi), będziemy mieć taktyka, szpiega i lekarzynę. Stworzymy team składający się z najmniej prawdopodobnych połączeń, niejednokrotnie doprowadzając tym do huraganów, kłótni i złorzeczeń, do rozlewu krwi i poszerzania marnych horyzontów. Będziemy się uzupełniać. Będziemy się bronić. Będziemy swoimi oczami, kłami i psychiczną kolumną, o którą warto się oprzeć.

Marzy mi się zebranie z 5-6 postaci, które z najróżniejszych powodów trzymają się razem. Może zaczęło się od duetu, do którego z czasem dołączali inni? Może to grupka przyjaciół, znająca się od najmłodszych lat? Chętnie założę kanał na Discordzie, aby obgadać pomysły na naszą wspólną historię, nasze zagwozdki, romanse, przyjaźnie i zatargi. Chciałabym, w miarę możliwości, stworzyć combo indywiduów. Będę więc wdzięczna za próbę wyróżnienia się na tle pozostałych, z czym chętnie zresztą pomogę, gdyby komuś zabrakło pomysłów! Poniżej wrzuciłam kilka luźnych propozycji — od razu jednak podkreślam, że płeć, imiona, cechy charakteru czy ogólny vibe postaci, to żadne sztywne ramy. Poza wypisanymi wariantami może się też pojawić zupełnie coś innego, opisy są do dowolnej modyfikacji i mają służyć przede wszystkim za inspiracje. ♥

[SKOWYT] — Warui Shin'ya — ZAJĘTE (profil postaci)
siła fizyczna — prowokator — ochrona — żółć

Prosty w obyciu, zabawny i niegroźny, ale zawsze wprowadza zamieszanie tam, gdzie to możliwe. Działa bez pomyślunku, w naturalny sposób naradzając konflikty z osobami bardziej taktycznymi. Instynktowny, nastawiony na rozwiązywanie problemów dobrze wymierzonym sierpowym; mięso armatnie, tarcza drużyny. Testuje granice grupy. Reszta może nie do końca jeszcze mu ufać: prawdopodobnie jest najświeższym nabytkiem.

Skowyt — pozornie słaby, prowokacyjny.

Słowa klucze: dowcipność, lekka ironia, chaotyczność.
Zawód: budowlaniec, złota rączka.

[WARKOT] — Inuzuka Raiden
liderka — autorytet — czerwień

Barki lekko ci opadają. Nosisz na nich ciężar odpowiedzialności za wszystkie podjęte wytyczne, pomysły i rozkazy. Słuchamy cię jednak bezwarunkowo, często wbrew własnym charakterom i wybujałym ego. Możemy pyskować, możemy odpowiadać atakiem na atak, ale koniec końców kładziemy uszy po sobie — to ty tu rządzisz. Symbolizujesz naszą siłę, wyznaczasz ścieżki, określasz priorytety. Masz doskonały kontakt z Kiyamoto Ryujinem, dzięki czemu wprowadzasz nas w meandry zawiłych celów, wyznaczanych dla Kyōken. Podejmujemy to ryzyko pod twoim dyktandem, bo wiemy, że w decyzjach jesteś przede wszystkim skuteczna.

Warkot — silny, ostrzegający, wzbudza respekt; nie atakuje bez powodu, ale jest do tego pierwszym sygnałem.

Proponowane słowa klucze: stanowczość, autorytatywność, odwaga, impulsywność.
Proponowany zawód: może właściciel jakiegoś baru w Nanashi?
Proponowane relacje:
Raiden ↔ Shin'ya — przywództwo kontra nieposłuszeństwo; lekki konflikt z wymuszonym szacunkiem ze strony Shina;
Raiden ↔ Mei — Mei jako prawa ręka, dobre relacje, wzajemny respekt, symbolizowanie odrębnych cech (siła kontra umysł).

[SZCZEKNIĘCIE] — Tetsuo Mei
taktyk — inteligencja — kontrola — granat

Masz siłę intelektualnego przebicia. Twardo stąpasz po ziemi i nie w smak ci zabawy w nadnaturalne dyrdymały. Może próbujesz znaleźć logiczne wyjaśnienie na to, co dostrzegasz, nie wierząc w zabobony i siłę czystej wiary. Ustalasz zasady, podsuwasz najsensowniejsze pomysły. Ufamy twoim wyborom, bo wiemy, że nie rzucasz słów na wiatr. Wszelkie negocjacje zostawiamy w twoich rękach. Masz smykałkę do zagadek, trudnych terminów, do zagadnień, które dla nas, niewyszkolonych i pozbawionych edukacyjnej opieki, często kojarzą się z bełkotem niż mową. Może jako jedyna nie pochodzisz z Nanashi?

Szczeknięcie — szybkie, celne, komunikatywne, informacyjne.

Proponowane słowa klucze: spokój, charyzma, analityka.
Proponowany zawód: nauczycielka w jednej z biedniejszych szkół w Nanashi; wcześniej reprezentantka kadry na prestiżowym uniwersytecie.
Proponowane relacje:
Raiden ↔ Mei — Mei jako prawa ręka, dobre relacje, wzajemny respekt, symbolizowanie odrębnych cech (siła kontra umysł).

[WYCIE] — Fushimi Yoru
zwiadowca — posłaniec — szarość

Zdobywasz informacje i manipulujesz sytuacją dla dobra drużyny. Nie ma szans, aby cię dorwać. Przemykasz chyłkiem, obserwujesz, a w razie potrzeby ostrzegasz resztę. Jesteś wabikiem, czujką i aktorzyną w jednym. Potrafisz grać pomiędzy rolami, aby wkupić się w łaski wroga, ale twoim głównym zadaniem jest sondowanie terenu z dystansu. Ciche kroki, zwiewne ruchy, prędkie reakcje — to wszystko sprawia, że bliżej ci do cienia niż człowieka. Wtapiasz się w tło jak kameleon, więc kto inny, jak nie ty, byłby idealnym zwiadowcą na ulicach Nanashi?

Wycie — subtelne, dalekosiężne, związane z samotnym działaniem.

Proponowane słowa klucze: cierpliwość, spryt.
Proponowany zawód: informator.

[SKOMLENIE] — Nakane Amari
medyczka — ostoja — jasna zieleń

Robisz co możesz, aby ze skąpych zasobów opatrzyć nasze rany. Stosujesz metody niekonwencjonalne, czasami brudne i ryzykanckie, ale poddajemy się tym zabiegom bez marudzenia. Wiemy, że kieruje tobą rozpaczliwa potrzeba zachowania nas przy życiach. Oczyszczasz obrażenia, zbierasz zioła, wyrabiasz własne medykamenty. Karcisz nas, gdy znów targniemy się na niebezpieczeństwo, choć zdajesz sobie sprawę, że nie potrafimy już inaczej. Będziesz marudzić albo w milczący sposób poddawać nas reprymendzie, ale nigdy nie odmówisz pomocy. Kiedy stałaś się naszym azylem, ruchomym symbolem ciepła i domu?

Skomlenie — niezadowolenie, cichy sygnał.

Proponowane słowa klucze: empatia, uległość, subtelność.
Proponowany zawód: medyczka polowa lub aptekarka.

[POMRUK] — Kanda Genmaru
egzekutor — czerń

Milczący, trzymający się cienia, bezwzględny. Wpierw pojawiają się zimne dreszcze, a dopiero potem ludzie dostrzegają twój wyraz — podirytowany, gniewny, tłumiony z powodów, które tylko ty rozumiesz. Reprezentujesz sprawiedliwą potęgę, brak jakichkolwiek oporów. Jesteś katem i nie kryjesz się z tym. Dlaczego byś miał? Świat zasługuje na bezlitosną szczerość.

Pomruk — powstrzymywana agresja, irytacja.

Proponowane słowa klucze: introwertyzm, zimna krew, nadmierna powaga, brak skrupułów.
Proponowany zawód: ochroniarz w klubie Nanashi/Karafuruny.

To tylko wstępne, losowe pomysły. Wszystko jest do przewartościowania, przemyślenia, zredagowania. Można łączyć, odejmować, dodawać — co dusza zapragnie. ♥ Bardzobardzo zależałoby mi na wyodrębnieniu pewnych kluczowych archetypów: lider, strateg, zwiadowca/szpieg, medyk, osiłek i tak dalej, i tak dalej. Sama prowadzę Waruiego Shin'yę, którego podpinam pod niegroźnego śmieszka — gdyby podstawić go pod postać z pierwszego, lepszego amerykańskiego serialu, zapewne reprezentowałby rolę (niezbyt inteligentnego) sportowca o przyjaznym usposobieniu, tego z ostatniej ławki, w poluzowanym krawacie i podręcznikiem postawionym do góry nogami. Kim byłby twój bohater?

Stwórzmy pomiędzy sobą najróżniejsze kombinacje — od rywali, przez friends to lovers, na suchym, ale trwałym respekcie kończąc. Wewnętrzne żarty, uzupełnianie wzajemnych braków, odnajdowanie przyjaźni, realizowanie ambicji Kyōken, chronienie się — róbmy to wszystko razem. Będzie nas sporo dzielić, ale czy nie na takich zasadach stawiane są najtrwalsze relacje? Chciałabym zresztą, aby każdy z nas miał mniej lub bardziej szczegółową zależność, przynajmniej jedną umacniającą grupę cechę i chociaż jedną cechę, która będzie poddawać trwałość grupy próbie. Nie mogę się też doczekać wspólnych misji z udziałem MG!
🐺
Jesteś młodszą siostrą żołnierza, ale aż do ostatniego incydentu ledwo zdawałaś sobie sprawę z powagi sytuacji. Brat był dla ciebie prawdziwym utrapieniem. Protekcja, jaką starał się otoczyć młodsze grono, dawno przekroczyła granice zdrowego rozsądku. Zawoził cię pod szkołę i odbierał z niej - zawsze punktualnie. Pakował śniadanie do twojego tornistra i nawet nie dostrzegałaś, kiedy to robił. Słał wiadomości, byś nie zapomniała parasola, czapki albo stroju na WF. Wżarł się w twoje życie jak rak, którego obecność odczuwałaś coraz bardziej im starsza się stawałaś. Kiedyś, być może, kochałaś jego obecność w ten niewinny, dziecięcy sposób. Ale teraz? Teraz jesteś młodą kobietą, a on trawi twoją przestrzeń. Zakorzenił się w umyśle i niemal potrafisz odtworzyć jego beznamiętny ton, gdy dyktuje, że o szóstej dwadzieścia masz być gotowa - będzie już czekał w samochodzie.

Gdzieś w tym wszystkim dochodzi jednak do wypadku. Nie znasz szczegółów, ale widok brata zapadniętego w szpitalnych poduszkach wywołuje ścisk. Nagle zapominasz, jak musztrował cię w każdy poniedziałek, gdy nie miałaś ochoty wstawać do szkoły. Z granic umysłu ulatują wspomnienia złości i wstydu, kiedy nagle wparowywał na imprezy, aby siłą zabrać cię do domu. W sterylnym pokoju o ścianach białych jak trupie kości wydawał się po prostu słaby. Może tak jawiłaś się w jego oczach przez całe życie.
Obrazek
— Szukam dla Hotaru młodszego rodzeństwa. Nie wiem na ile ludzie są chętni grać przedszkolakami, ale chętnie oddam w czyjeś ręce również Karaia i Junniyę, choć w pierwszej kolejności zależy mi na odnalezieniu Hiromi, do której uderzałam opisem powyżej.

Jeżeli zaś chodzi o rodzinę Arihyoshi: Hotaru to żołnierz; najstarszy z braci, żywiciel rodziny. Hiromi (17/18 lat), najstarsza z młodszych, to dziewczyna stojąca na granicy dorosłości — bystra, odpowiedzialna, z charakterem ostrzejszym niż sama by chciała przyznać. Często przejmuje inicjatywę, kłóci się z Hotaru, próbuje udowodnić, że "da sobie radę sama", ale to on jest dla niej punktem odniesienia. Cichym zabezpieczeniem świata, który bywa zbyt chaotyczny. Obydwoje sprawują pieczę nad pozostałą trójką: pierwszy w kolejności jest Karai (8 lat). Obserwator. Dziecko, które za dużo widziało i za wcześnie nauczyło się czytać nastroje dorosłych. Inteligentny, spokojny, milczący, idący w artystycznym kierunku pod okiem niezawodnej Ejiri Carei. Druga w szeregu to Junniya (6 lat), która jest światłem w tym domu. Głośna, żywa, ciekawska, potrafi śmiać się tak, jakby świat nie miał prawa być okrutny. Najmłodszy natomiast jest Yūdai (3 lata)… to serce całej rodziny. Małe dłonie, które zawsze szukają czyjejś koszuli, senne oczy i zaufanie absolutne. Dla niego Hotaru jest wszystkim: starszym bratem, opiekunem, bezpiecznym ramieniem. Nie zakładam, aby był grywalny, ale dorzucam jego obecność, by mieć świadomość, że malec w ogóle istnieje.

— W przypadku Hiromi imię może zostać zmienione, jeżeli by komuś nie pasowało. Podobnie ma się sprawa z nazwiskiem. Istnieje możliwość, aby wróciła do nazwiska matki, więc nie widzę problemu, aby ktoś zaszalał z inicjatywą. Osobiście widziałam ją jako człowieka — bez żadnej wiedzy na temat Kakuriyo (świecie nadprzyrodzonym). Ale. Może być również senkenshą (medium), gdyby ktoś wolał większe zaangażowanie w motyw duchów i potworów. W przypadku Karaia zakładam, że może być medium od urodzenia i/lub w wyniku jakiegoś wypadku, zaś Junniya powinna być człowiekiem.

— Hiromi oraz reszta młodszego rodzeństwa mieszka razem z Hotaru w centrum Fukkatsu. Ojczym wylądował w więzieniu, nie mają z nim styczności. Matka z kolei posiada niewielkie lokum w Karafurunie, jednak sam Hotaru zabrania reszcie spotykania się z rodzicielką — o czym więcej opowiem prywatnie (mamy tu jednak typowy motyw patologii). Krąży mi po głowie nawet pewien pomysł na linii matka-Hiromi!

— Bardzobardzobardzo zależy mi na tym, aby posiadali czarne włosy i ciemne oczy.

KONTAKT
przez PW na Edenie albo na discordzie: _your.guardian.wolf

RELACJE NA START
1. profil Hotaru
2. Ejiri Carei często pojawia się w życiu rodziny Arihyoshi; między innymi ma świetny kontakt z Junniyą, a Karaia uczy malować;
3. Chishiya Yue to dziewczyna, która pojawia się notorycznie w towarzystwie Hotaru; Hiromi podejrzewa, że mogło ich coś łączyć (lub łączy ich nadal);
4. na forum istnieją postacie w zbliżonym wieku; jest Mamoritai Akari, jeżeli mówimy o Karaiu/Junniyi, który na pewno ucieszyłby się z kogoś w swoich widełkach; w przypadku Hiromi nie zabraknie nastoletnich znajomych: Akiyama Toshiko, Chiara Adelardi, Amaya Tsuru, Ōgimachi-Genji Nozara czy Kaoru Nanami to tylko kilka wstępnych propozycji.
⚔️
WSTĘPNA REZERWACJA!!!
Noc skrywa nie tylko mroczne sekrety miasta, ale także ludzi, którzy nimi żyją. Złowrogie szepty, ukryte transakcje, dym papierosowy unoszący się w ciemnych zaułkach — zawsze byłeś częścią tego świata. Twój uśmiech to maska, pod którą kryje się sieć intryg. Słowa to obietnice, które potrafią zgubić lub ocalić. Ale czymkolwiek się zajmujesz, jedno jest pewne — masz władzę, która wykracza poza granice prawa. Czy to handel, szantaż, czy nielegalne przybytki, które ściągają ludzi z całego Fukkatsu... zawsze wiesz, jak grać swoje karty.

Chō jest dla Ciebie ważna. Może zbyt ważna. Może dlatego, że wciąż widzi w Tobie małego chłopca, któremu obiecała ochronę. Może dlatego, że Ty widzisz w niej coś, czego inni nie dostrzegają — potwora, a nie ofiarę. Ale relacje między wami to niełatwe spotkania przy herbacie. To walka o zaufanie, próba sił, ukryte żale.
Obrazek
— Kim jest Y? Twój wybór! Może być właścicielem nielegalnych klubów, handlarzem informacjami, a może liderem podziemnej sieci przestępczej. Ważne, by miał w sobie charyzmę i zdolność manipulacji. Z pewnością jest kimś wpływowym, kto najmniej 16 lat temu coś znaczył w półświatku.

— Postać powinna być człowiekiem bądź senkenshą. Chociaż i to jest do dogadania! Wiek to 36+.

— Na start z pewnością zagwarantowane są dwie relacje. Pierwsza z Amayą Chō: skomplikowana, wielowarstwowa. Jesteście rodzeństwem z różnymi priorytetami, które mimo wszystko próbuje znaleźć wspólny język. To Y był powodem, dla którego Chō zaczęła parać się swoim zawodem, w wyniku którego zginęła, przemieniając się w mściwego ducha. Druga z relacji wiąże się z Orvillem Lacenaire, byłym wspólnikiem. Obydwie są do doprecyzowania, ale razem z Chō jesteśmy chętne na walki, wybuchy i dramaty. Pomożemy też w ustaleniu motywów pana Y. Może pragnie odzyskać siostrę, która — jak szczerze sądzi — jest jego własnością? Może postanowi wykorzystać do tego jedyną osobę, na której tak szalenie kobiecie zależy? Bo od jakiegoś czasu na forum gra również syn Chō i Orville'a i to aż prosi się o jakąś akcję (porwanie? szantaż? a może próba przekabacenia młodego, niesfornego nastolatka na swoją stronę?).

— Obydwie piszemy w trzeciej osobie, czasu dokonanego. Nie mamy jednak wymagań co do twojego warsztatu. Przede wszystkim to ty masz się czuć komfortowo! Z naszej strony wpadają posty od średnich po długie, raz na kilka dni. Przypominamy przy tym, że można prowadzić kilka rozgrywek jednocześnie, z różnymi graczami. Częstotliwość odpisów w ogólnym założeniu może być więc większa.

KONTAKT
przez PW na Edenie albo na discordzie: _your.guardian.wolf

RELACJE NA START
1. profil Amayi
2. profil Orville'a
🗡️
Obrazek
HAURU (HOWL)

— Z forum z pewnością nie ucieknę. Poza tym, że grzeję na nim tyłek od dnia otwarcia, pełnię tam również funkcję administratorki. To też dobry powód, aby móc się podpytać o sprawy związane z uniwersum. Jako żywa encyklopedia chętnie wdrożę w temat, poopowiadam o rasach, grupach, fabularnych smaczkach albo dorzucę linki, na które warto zwrócić uwagę, bo mogą stanowić inspirację. ♥ Plus sporo wiem o cudzych postaciach. Może będę w stanie pomóc przy potencjalnych relacjach, niekoniecznie związanych z naszymi przyszłymi motywami. Rozwój twojego bohatera to również priorytet.

— Staram się dopasować stylem do współgracza, ale nie ukrywam, że zwykle tworzę tasiemce. Krótkie posty na jedną trzecią avatara nie są dla mnie na dłuższą metę.

— Bywa, że wrzucę w tygodniu 20 odpisów, by zaraz potem przez kolejne siedem dni wegetować bez wystukania ani jednego. Sama też nie naciskam na odpisy w pół godziny. Szanuję cudzy czas i życie prywatne, więc na bank się dogadamy, jeżeli nie masz parcia na dostawanie po dziesięć odpowiedzi dziennie (chociaż, jak się wkręcimy, to i dziesięć się wytworzy ♥).
Ostatnio zmieniony 08 sty 2026, 22:21 przez howl, łącznie zmieniany 3 razy.
me? jealous?
hahahahahahahahahahahahahahaha
Y E S

Awatar użytkownika
O mnie

#63289 04 sty 2026, 21:01

Podbijam. Pozwoliłam sobie również dorzucić poszukiwania na młodsze rodzeństwo (zwłaszcza Hiromi) dla Hotaru. Obrazek
me? jealous?
Y E S

Awatar użytkownika
O mnie
Lubię czekoladę.
Moje RPGi
Haraedo
Podziękował(a): 3 razy | Pomógł(a) : 1 raz

#63290 04 sty 2026, 21:23

Polecam użytkowniczkę! PISZE PRZEPIĘKNE POSTY! Jej postacie są cudowne a na fabułach z nią człowiek nigdy się nie nudzi! <3
[center]I take super hot showers to practice burning in hell[/center]

Awatar użytkownika
O mnie

#63297 wczoraj, 4:47

Dziękuję, Nath!

Dodałam przy okazji wstępny zarys na drużynę w grupie Kyōken. Obrazek
me? jealous?
Y E S

Awatar użytkownika