Masz pomysł na RPGa, ale nie nadaje się to jeszcze do tego, aby nazwać to zapowiedzią? Chcesz zbadać, czy w ogóle ktoś byłby zainteresowany? Stwórz temat w tym dziale!
-
Moje RPGi
dajcie małe miasteczko
29 lip 2024, 12:41
Klasycznie podbijam Warszawę.
Bardzo chętnie bym zagrała na forum osadzonym w małym miasteczku/ wiosce w PL. Najlepiej gdyby była jakaś historia, coś co angażowałoby wszystkich użytkowników do budowania i utrzymania klimatu (kilka bloków mieszkalnych na krzyż, mała przychodnia i fabularne miejsca pracy). Oddam wszystko za takie miejsce!!

-
30 lip 2024, 16:35
Ukocham za forum osadzonym w małym miasteczku

Festyny, koła gospodyń, lodowisko w centrum miasta! Ogólnie zżyta społeczność, trochę tajemnicy. Może nawet coś w klimacie gotowe na wszystko zmieszanego z hart of dixie.
Ukocham, ucałuje i nawet pomogę!
1
-
31 lip 2024, 13:25
Forum w klimatach gry o tron oraz rodu smoka, którego główna fabuła miałaby miejsce w królewskiej przystani, jako że rozrzucanie po innych regionach graczy zwyczajnie nie działa. Z osłabioną koroną oraz walką o tron między dwoma dziedzicami, dzięki czemu mogą być stworzone dwie frakcje stojące przeciw sobie. Polityczne oraz osobiste intrygi, które mają wpływ na fabułę, zdobywanie sojuszników oraz walka o terytoria, puste obietnice o glorii i chwale oraz smoczy ogień trawiący wszystko, co spotka na swojej drodze. Takie forum mi się marzy

6
-
O mnie
The Necessary Evil
MGuję, projektuję, kombinuję.
pbf od 2006
larp od 2009
Moje RPGi
morsmordre | dieacnocte
01 sie 2024, 8:34
izzy pisze: ↑30 lip 2024, 16:35

Festyny, koła gospodyń, lodowisko w centrum miasta! Ogólnie zżyta społeczność, trochę tajemnicy. Może nawet coś w klimacie gotowe na wszystko zmieszanego z hart of dixie.
To ja mogę tu zaprosić na Dankę, gdzie można pograć zarówno na małomiasteczkowości (szczególnie we wsi Wallow!), jak i na tajemnicach. Tematyczne święta i festyny w każdym okresie fabularnym, na lodowisko trzeba będzie poczekać do zimy
https://www.dieacnocte.com/
1
-
O mnie
Zawodowo leniuchuję i zabijam smoki w Rumuni.
-
07 sie 2024, 14:33
izzy pisze: ↑30 lip 2024, 16:35

Z tego co mi wiadomo to tworzy się takie forum w teksańskich klimatach, więc pozostaje trzymać kciuki i go wypatrywać. Może jesień przyniesie trochę świezości
A uniwersum GoT podbijam całym serduszkiem <333333333
2
-
O mnie
w wolnym czasie kleję kody
Moje RPGi
jestem na forkowej emeryturze
10 sie 2024, 8:55
Faravahar pisze: ↑07 sie 2024, 14:33
Z tego co mi wiadomo to tworzy się takie forum w teksańskich klimatach, więc pozostaje trzymać kciuki i go wypatrywać. Może jesień przyniesie trochę świezości
A wiadomo już coś więcej? Kto się bierze za projekt, czy mówimy o SL?

-
Moje RPGi
dajcie małe miasteczko
11 sie 2024, 23:30
Coś małego, coś z klimatem i ciekawym tłem fabularnym. Super jakby to były Hawaje, ale wszystko inne też może być

-
Moje RPGi
Czekam, aż coś mnie urzeknie.
20 sie 2024, 23:16
Tak mi ostatnio chodzi po głowie - może coś w klimatach smoczych jeźdźców? Jakieś klany i ugrupowania walczące o władzę, a to wszystko w połączeniu z możliwością posiadania smoka i wykorzystywania tej specyficznej więzi w dobry bądź krzywdzący sposób...
3
-
23 sie 2024, 21:10
Małe miasteczko na południu Stanów w klimacie Teksasu, rancza, rodeo, wydobycie ropy, duma i patriotyzm, rozległe prerie, country, barbecue... Ktoś? Coś? Prosimy?

3
-
25 sie 2024, 13:28
lajkonik pisze: ↑23 sie 2024, 21:10
Małe miasteczko na południu Stanów w klimacie Teksasu, rancza, rodeo, wydobycie ropy, duma i patriotyzm, rozległe prerie, country, barbecue... Ktoś? Coś? Prosimy?
Podpisuję się pod tym obiema rękami

W rozmowach u nas często pada Texas. Południowa mentalność, ranczerzy, lokalne farmy, wiejskie imprezy, hodowle bydła, kopalnie i wydobywanie surowców, piękne tereny. Jakby powstało takie forum to pewnie wiele osób by się ucieszyło, bo dawno nie było czegoś w takich klimatach. Także cały czas czekam na jakąś zapowiedź i wcale nie układam w głowie pomysłu na postać

3
-
O mnie
jack's lament playing softly in the background
28 sie 2024, 10:02
Faravahar pisze: ↑07 sie 2024, 14:33
Czy wiadomo, czy na pewno ten projekt powstaje? Bo patrząc na to, jak wiele osób jest zainteresowanych tematem, to lepiej by było uniknąć sytuacji, kiedy nieumyślnie więcej niż jedna ekipa weźmie się za coś podobnego

-
O mnie
Próbuję być odpowiedzialna, ale jakoś mi nie idzie
Czas już na zimowy sen Potem pisać będzie lżej
-
28 sie 2024, 20:52
Wciąż stoję przy TVD, SL mamy dużo do wyboru.
-
O mnie
Moja obecność na PBFach jest już pełnoletnia. W wolnym czasie pomagam leczyć zwierzątka.
Czasami zjawiam się znikąd.
01 wrz 2024, 20:40
Insanity pisze: ↑20 sie 2024, 23:16
Tak mi ostatnio chodzi po głowie - może coś w klimatach smoczych jeźdźców? Jakieś klany i ugrupowania walczące o władzę, a to wszystko w połączeniu z możliwością posiadania smoka i wykorzystywania tej specyficznej więzi w dobry bądź krzywdzący sposób...
O tak, z chęcią. Lub ludzie-smoki coś w stylu bajki Amerykański Smok Jake Long (mój avatar mówi sam za siebie)
1
Astrologowie ogłaszają czas kwarantanny.
Aktywność PBFowiczów zwiększa się.
-
O mnie
tworzę avatary i znowu dałam się wkręcić w forko
Moje RPGi
zarządzam bazarem z avatarami i sieję rozpustę na teksasie
-
02 wrz 2024, 12:40
2
-
Moje RPGi
czekam na to jedno
12 wrz 2024, 7:45
Od dawna już mówię żeby ktoś zrobił forum o bogach, ale bogowie w naszych czasach! W jakimś wielkim mieście w Ameryce może, American Gods style. Chciałbym to sam zrobić... no... zrobiłbym. Gdybym mógł.
2