Na jakim RPG byście zagrali?

Masz pomysł na RPGa, ale nie nadaje się to jeszcze do tego, aby nazwać to zapowiedzią? Chcesz zbadać, czy w ogóle ktoś byłby zainteresowany? Stwórz temat w tym dziale!
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
O mnie
Zapalony RPGowiec z prawie 15 letnim stażem w temacie, akolitka Zakonu Czarnego Mnicha i wychowawczyni na obozach rpgowych.
Moje RPGi
Story of Magic!
Podziękował(a): 23 razy | Pomógł(a) : 6 razy
 kira_96

#61162 02 sie 2023, 11:01

zombie pisze:
30 lip 2023, 8:01
Jako że obejrzałam drugi sezon Good Omen, to zamarzyło mi się forum z demonami i aniołami. Wieki temu grałam na takim, które było połączeniem Supernatural i Pamiętników Wampirów i powiem szczerze, że tęskni mi się za tamtymi czasami.
O, to! Totalnie bym grał. <3
Albo Percy Jackson, półbogowie i ratowanie świata. :D

Awatar użytkownika
Pomógł(a) : 1 raz
 Dorek Chlorek#8650

#61165 03 sie 2023, 7:46

Kira pisze:
02 sie 2023, 11:01
O, to! Totalnie bym grał. <3
Albo Percy Jackson, półbogowie i ratowanie świata. :D

Persiakowe uniwersum jak najbardziej!
1 Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
turlaj dropsa
Moje RPGi
dajcie małe miasteczko
chwilowo niedostępna
Podziękował(a): 6 razy | Pomógł(a) : 1 raz

#61179 07 sie 2023, 14:55

A ja bym chętnie zobaczyła elementy z serialu "Wataha" w niewielkiej wiosce otoczonej jeziorami i lasami.
Klimatyczne miejsce, zżyta społeczność ale też konflikty od pokoleń. Spokojne życie, niewielkie możliwości, przemyty przez granice, wyzwania dla straży granicznej i policji. Wszystko to jeszcze połączone z miejscowymi legendami i miejscami, w które lepiej po zmroku nie chodzić.
Jakiś tam zarys pojawił mi się już w głowie więc jeśli są zainteresowani to chętnie się podzielę pomysłem (mogę nawet oddać do dopracowania).
Nie wydaje mi się, że przyciągnie to tłumy ale fajnie byłoby zagrać w takim miejscu :D
4 Obrazek

Awatar użytkownika
Moje RPGi
Morsmordre
 Grosia

#61201 16 sie 2023, 17:50

Klimat starożytnego Egiptu? Albo forum z bóstwami starożytnymi, które przeniosły się do współczesności, pozbawione mocy lub z jej resztkami?
3 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Nie wiem, co robię ze swoim życiem.

#61202 17 sie 2023, 17:32

Starożytny Egipt brzmi bardzo ciekawie. Nie dość, że mamy świeże miejsce, to jeszcze kulturę, wierzenia i całą masę możliwości związanych z wplataniem wątków historycznych. Chętnie bym coś takiego zobaczyła, ale wymagałoby mnóstwa pracy, więc pewnie nieprędko zobaczymy taką grę.

Awatar użytkownika
O mnie
tworzę avatary i znowu dałam się wkręcić w forko
Moje RPGi
zarządzam bazarem z avatarami i sieję rozpustę na teksasie
Podziękował(a): 6 razy | Pomógł(a) : 59 razy

#61254 03 wrz 2023, 17:11

Coś na wzór serialu Ragnarok z gigantami i odradzającymi się bogami :<3:
2 Obrazek
Uroczyście przysięgam, iż knuję coś niedobrego.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Moje RPGi
morsmordre, die ac nocte

#61302 12 wrz 2023, 17:13

podbijam Egipt, moje niespełnione marzenie *.*
1 Obrazek

Awatar użytkownika
Podziękował(a): 1 raz | Pomógł(a) : 1 raz

#61304 13 wrz 2023, 19:58

Jakieś duże miasto by się przydało, ostatnio na rynku jest przesyt małych miasteczek i wiosek. Może teraz jakaś metropolia? Coś nowego, świeżego. Brakuje mi takiego miejsca.

Awatar użytkownika
O mnie
Czasem tworzę avatary i gify, ale generalnie jestem leniwa buła. Lubię szukać różnych bzdur i ciekawostek, screenuję też memy, przez co mam bajzel na telefonie.
Moje RPGi
Nowy Orlean ♡
Podziękował(a): 6 razy | Pomógł(a) : 8 razy

medusa_gaze
 5002181

#61306 14 wrz 2023, 9:44

stokrotka_ pisze:
13 wrz 2023, 19:58
Jakieś duże miasto by się przydało, ostatnio na rynku jest przesyt małych miasteczek i wiosek. Może teraz jakaś metropolia? Coś nowego, świeżego. Brakuje mi takiego miejsca.
Podbijam, chce duże miasto 🫶🏻✨
Obrazek

Awatar użytkownika

#61320 16 wrz 2023, 17:36

stokrotka_ pisze:
Ja bym chętnie zobaczyła polskie większe miasto - może Kraków, Wrocław, Trójmiasto albo Warszawkę. Co jakiś czas pojawiają się pbf-u osadzone w Polsce, ale od dawna nie było niczego nie osadzonego na jakiejś zapomnianej przez Pana Boga wsi. A widzę potencjał w polskiej metropolii *.*
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
cola, sentinel, brother.morphine

#61330 17 wrz 2023, 20:20

stokrotka_ pisze:
A może Chicago?
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Próbuję być odpowiedzialna, ale jakoś mi nie idzie
Moje RPGi
Nowy Orlean
Czas już na zimowy sen Potem pisać będzie lżej
Podziękował(a): 1 raz | Pomógł(a) : 2 razy

moonlight_13

#61368 30 wrz 2023, 21:59

TVD <3
Obrazek

Awatar użytkownika
Moje RPGi
czekam na to jedno

#61370 01 paź 2023, 14:44

Sunflower pisze:
30 wrz 2023, 21:59
TVD <3
A nie robi ktoś TVD przypadkiem? Coś było niedawno, na 100%...

Awatar użytkownika
O mnie
jestem mała
Pomógł(a) : 2 razy

#61416 10 paź 2023, 22:16

Pograłabym na jakimś polskim forum, z ładną grafiką, najlepiej duże miasto, a już najnajlepiej to Warszawa, albo coś odwzorowanego. Może z jakimś wątkiem kryminalnym, bo w dużych miastach zawsze jest ten fajny klimacik żeby coś takiego dodać.

Awatar użytkownika
Moje RPGi
błąkam się

#61429 15 paź 2023, 18:40

Coś w stylu the Boys albo Doom Patrol. Z superbohaterami, którzy nie są wcale tacy super, z metamocami pozwalającymi na szerzenie chaosu i z najbardziej dziwnymi, odrealnionymi zupełnie przeciwnikami, którzy doprowadzą do kolejnego końca świata. Osadzone w jakimś większym mieście z ewentualnymi przedmieściami na boku.
3 Obrazek