#51 Szukam gry, Agencie!
-
KingaRusin
Heloł <33 <33
Pracując nad nową edycją programu Agent: Gwiazdy, przypomniałam sobie o pozostawionych w oddali forach. Jeszcze przed Waszymi narodzinami świetnie się na nich sprawowałam! Ogólnie to tematy "Kto zagra", "Nie mam z kim pisać", "Popisałbym..." są całkowicie bezużyteczne. Codziennie powstają w nich miliony postów, a i tak nikomu nie przyjdzie do głowy, by do kogoś prywatną wiadomością napisać. W rezultacie zamieszczone przez użytkowników posty po prostu giną w tłumie, wielu ludzi pozostaje bez gry przez własną głupotę... co o tym myślicie?
Poza tym chciałabym zapytać Was co myślicie o nowej edycji programu Agent: Gwiazdy? Lepsza była ta z prostymi ludźmi, a może z gwiazdami Hollywoodu? Sami wiecie; Jula, Tomasz Niecik... Światowe gwiazdy!
<33 <33
<33 <33 <33 <33 <33 <33 <33 <33 <33 <33
Pracując nad nową edycją programu Agent: Gwiazdy, przypomniałam sobie o pozostawionych w oddali forach. Jeszcze przed Waszymi narodzinami świetnie się na nich sprawowałam! Ogólnie to tematy "Kto zagra", "Nie mam z kim pisać", "Popisałbym..." są całkowicie bezużyteczne. Codziennie powstają w nich miliony postów, a i tak nikomu nie przyjdzie do głowy, by do kogoś prywatną wiadomością napisać. W rezultacie zamieszczone przez użytkowników posty po prostu giną w tłumie, wielu ludzi pozostaje bez gry przez własną głupotę... co o tym myślicie?
Poza tym chciałabym zapytać Was co myślicie o nowej edycji programu Agent: Gwiazdy? Lepsza była ta z prostymi ludźmi, a może z gwiazdami Hollywoodu? Sami wiecie; Jula, Tomasz Niecik... Światowe gwiazdy!
<33 <33
<33 <33 <33 <33 <33 <33 <33 <33 <33 <33
Ostatnio zmieniony 13 lut 2017, 19:12 przez KingaRusin, łącznie zmieniany 1 raz.
O mnie
we could be covered in blood together if you stopped playing hard to get
Moje RPGi
raz jestem, raz mnie nie ma
Cześć, Kinia! Miło widzieć taką gwiazdę wielkiego formatu u nas ^^ jak idą prace nad programem?
A co do Twojego pytania, to mam wrażenie, że ludzie trochę zapomnieli o co chodzi w tym temacie i jak go używać; nieważne, czy jest w nim 10 postów, czy tylko jeden jedyny, i tak zawsze ktoś następny dowali swój, zamiast napisać do tych, którzy zrobili to przed nim. Nie mówię o osobach, które mają konkretną fabułę i czekają na kogoś, kto chce zagrać to i to dokładnie, a raczej o takich, którzy po prostu chcą zacząć pierwszą rozgrywkę. Zauważyłam, że już o wiele częściej nieznajome osoby umawiają się na grę w relacjach, kończąc ustalać to, co łączy ich postacie. Ale się porobiło ;P
Ps te serduszka trochę bolą w oczy <smutek>
A co do Twojego pytania, to mam wrażenie, że ludzie trochę zapomnieli o co chodzi w tym temacie i jak go używać; nieważne, czy jest w nim 10 postów, czy tylko jeden jedyny, i tak zawsze ktoś następny dowali swój, zamiast napisać do tych, którzy zrobili to przed nim. Nie mówię o osobach, które mają konkretną fabułę i czekają na kogoś, kto chce zagrać to i to dokładnie, a raczej o takich, którzy po prostu chcą zacząć pierwszą rozgrywkę. Zauważyłam, że już o wiele częściej nieznajome osoby umawiają się na grę w relacjach, kończąc ustalać to, co łączy ich postacie. Ale się porobiło ;P
Ps te serduszka trochę bolą w oczy <smutek>

-
KingaRusin
Ograniczyłam się do dwóch na górze,
dwóch na pozdrowienia + dziesięć bonusowych/na pożegnanie! <33
Prace nad programem... jakby to powiedzieć? Zakończone! Obecnie nasze gwiazdy wypoczywają w hotelach, grzeją się na słońcu, i czekają na powrót do domu. Mogę tylko powiedzieć, że na pewno nie wygra Mateusz Maga, ponieważ odpadł już w pierwszym odcinku.
W tym sezonie zadbaliśmy o ty by nic nie wyszło na światło dzienne. Nie nakręciliśmy tylko finałowego odcinka, w którym gwiazdy spojrzą agentowi prosto w oczy! Jak myślicie, kto nim może być?
Co do tematu; sama rozumiesz, ludzie próbują zwrócić na siebie uwagę. Usiłują dać znać o swojej obecności, nie patrzą na posty innych. A może po prostu tych osób nie lubią? Kiedyś spotkałam się z określeniem, że w "Kto zagra?" piszą osoby niepewne siebie, mało znane, i nowe w fora.
dwóch na pozdrowienia + dziesięć bonusowych/na pożegnanie! <33
Prace nad programem... jakby to powiedzieć? Zakończone! Obecnie nasze gwiazdy wypoczywają w hotelach, grzeją się na słońcu, i czekają na powrót do domu. Mogę tylko powiedzieć, że na pewno nie wygra Mateusz Maga, ponieważ odpadł już w pierwszym odcinku.
W tym sezonie zadbaliśmy o ty by nic nie wyszło na światło dzienne. Nie nakręciliśmy tylko finałowego odcinka, w którym gwiazdy spojrzą agentowi prosto w oczy! Jak myślicie, kto nim może być?
Co do tematu; sama rozumiesz, ludzie próbują zwrócić na siebie uwagę. Usiłują dać znać o swojej obecności, nie patrzą na posty innych. A może po prostu tych osób nie lubią? Kiedyś spotkałam się z określeniem, że w "Kto zagra?" piszą osoby niepewne siebie, mało znane, i nowe w fora.
O mnie
Moje RPGi
Nie mogę się z tym zgodzić. Ja zdecydowanie nie należę do osób niepewnych i nowych w fora (czy do znanych to nie wiem, no ale mniejsza), a sama czasem piszę w tym temacie - głównie gdy wbijam na całkiem nowe forum, gdzie nie mam jeszcze żadnych znajomych ani bliższych relacji i chcę ruszyć powoli z fabułami. Co nie znaczy, że ten temat mi to gwarantuje, bo często muszę czekać na odpowiedź dzień, dwa, lub trzy, podczas gdy stale dodawane są nowe posty w tym temacie. A przecież mój nadal tam jest, ma dopisane na zielono aktualne, a ja nie gryzęKiedyś spotkałam się z określeniem, że w "Kto zagra?" piszą osoby niepewne siebie, mało znane, i nowe w fora.

-
KingaRusin
Co kieruje ludźmi, którzy ignorują zamieszczane posty? Myślisz, że czytają (przykładowo) Twoją kartę postaci? Może boją porywać się na głęboką wodę?
O mnie
Moje RPGi
Może czytają i nie odpowiada im postać. Albo właśnie odwrotnie, nie chce im się sprawdzać ludzi, którzy już tam napisali i czekają, aż ktoś ich wybierze? <bezradny>

O mnie
pomagam ludziom w podejmowaniu złych decyzji, bo w życiu podejmuję tylko takie. Lubię koty.
Moje RPGi
uśpiony, ale obecny
[ Prezentacja ]
Ja w ogóle nie używam takich tematów i dobrze mi z tym. Wolę bezpośrednio walnąć PW do osoby, z którą chciałbym popisać. Ma możliwość pisania - świetnie; nie ma możliwości pisania - forum jest pełne innych użytkowników.
O mnie
to ja jestem tą dziwną ciocią, przed którą ostrzegała cię rodzina
Moje RPGi
[ Prezentacja ]
Ja zauważyłam, że z tego tematu korzystają u mnie głównie nowi użytkownicy po akcepcie, którzy są zbyt nieśmiali, aby wysyłać PMki. To dobra opcja. Dzięki temu mają wysyp propozycji od oldfagów.
Pomógł(a) : 17 razy
Bo ludzie się wstydzą. Łatwiej napisać w temacie, nie kierując do nikogo konkretnego pytania niż wysłać prywatną wiadomość. I przez to jest kilka pod rząd poszukiwań na wspólną sesję. Dopiero jak się dobitnie komuś pokaże: "No popatrz, X szuka też towarzysza do gry, może do niej napiszesz?" ... następuje etap wewnętrznej walki ze sobą i własnym skrępowaniem tym, że trzeba się do kogoś odezwać prywatnie, często zakończony przełamaniem... i mamy sukces!
Cześć, cześć.
Uważam, że temat "kto zagra?" jest bardzo fajny! Często z niego korzystam i zazwyczaj staram się dopaść osoby, z którymi mam już ustaloną jakąś fajną relację, aby móc ją rozegrać/pogłębić lub do kogoś z kim moja postać będzie miała jakiś punkt zaczepienia. Oboje lubią filmy? Super - poznajmy się w kinie podczas seansu.
Sama piszę w tym wątku, kiedy nie mam pewności, czy wiszące posty są zaktualizowane. Wchodzę w temat, widzę ogłoszenie, wbijam na profil i orientuję się, że X trzaska cztery rozgrywki. To samo Y i Z. Zazwyczaj nie chce mi się wtedy pisać trzech wiadomości z pytaniem "hejka, dalej szukasz gierki?" tylko wrzucam swoją ofertę. *leń*
W temacie udzielam się też wtedy, kiedy wydaje mi się, że nie ma nikogo odpowiedniego do gry. Po prostu nie lubię przypadkowych poznań w parku dwóch kompletnie różnych postaci w różnym przedziale wiekowym. Rozgrywki, w których dwie postacie łączy tylko ta sama ilość palców w stopach mnie nie cieszą :/
Uważam, że temat "kto zagra?" jest bardzo fajny! Często z niego korzystam i zazwyczaj staram się dopaść osoby, z którymi mam już ustaloną jakąś fajną relację, aby móc ją rozegrać/pogłębić lub do kogoś z kim moja postać będzie miała jakiś punkt zaczepienia. Oboje lubią filmy? Super - poznajmy się w kinie podczas seansu.
Sama piszę w tym wątku, kiedy nie mam pewności, czy wiszące posty są zaktualizowane. Wchodzę w temat, widzę ogłoszenie, wbijam na profil i orientuję się, że X trzaska cztery rozgrywki. To samo Y i Z. Zazwyczaj nie chce mi się wtedy pisać trzech wiadomości z pytaniem "hejka, dalej szukasz gierki?" tylko wrzucam swoją ofertę. *leń*
W temacie udzielam się też wtedy, kiedy wydaje mi się, że nie ma nikogo odpowiedniego do gry. Po prostu nie lubię przypadkowych poznań w parku dwóch kompletnie różnych postaci w różnym przedziale wiekowym. Rozgrywki, w których dwie postacie łączy tylko ta sama ilość palców w stopach mnie nie cieszą :/
O mnie
a dajcie spokój, kto to widział takie ograniczenia na edenie
Moje RPGi
Lorne Bay 4ever
Z dwa razy w życiu napisałam w kto zagra. Jestem trochę drama queen i przy procesie tworzenia postaci zwykle mam flow do wymyślania dziwacznych relacji, albo skomplikowanych relacji, albo relacji, które trzeba rozegrać i zwykle się tak nimi zajaram, że zwyczajnie nie mam czasu na szukanie rozgrywki, bo swoich mam już dużo.
Czasem jednak wrócę z nieobecności i ktoś tam się wykruszył, ktoś tam coś; wtedy piszę na sb, albo wpadam nowym ludziom do relacji, albo cokolwiek, ale kto zagra mnie odrzuca, bo jak napisałam te dwa razy posta i zniknęłam z forum na kilka godzin, po powrocie miałam propozycje od kilku użytkowników (co na starcie dla mnie oznacza za dużo), do tego byli też tacy, którzy mi średnio odpowiadali, a ja mam zawsze duży problem z odmawianiem, a zrobić to trzeba było :/
Czasem jednak wrócę z nieobecności i ktoś tam się wykruszył, ktoś tam coś; wtedy piszę na sb, albo wpadam nowym ludziom do relacji, albo cokolwiek, ale kto zagra mnie odrzuca, bo jak napisałam te dwa razy posta i zniknęłam z forum na kilka godzin, po powrocie miałam propozycje od kilku użytkowników (co na starcie dla mnie oznacza za dużo), do tego byli też tacy, którzy mi średnio odpowiadali, a ja mam zawsze duży problem z odmawianiem, a zrobić to trzeba było :/
-
Fenoloftaleina
O tak, zgadzam się jak najbardziej. Ja i moja licha asertywność zawsze obawiamy się, że na ogłoszenie w "kto zagra" odpowie osoba, z którą nic nie wymyślę. Taka, że nie ma siły, z dwóch różnych planet, absolutnie zero wizji na temat tego, gdzie, jak i po co mogłyby się na siebie natknąć. Bo ciężko jest odmówić strasznie, przecież nie napiszę "sorasy, ale nie chcę pisać z tą postacią", jeszcze się ktoś obrazipo powrocie miałam propozycje od kilku użytkowników (co na starcie dla mnie oznacza za dużo), do tego byli też tacy, którzy mi średnio odpowiadali, a ja mam zawsze duży problem z odmawianiem, a zrobić to trzeba było :/
Natomiast całkiem często sama piszę na PW osób, które tam się wpisały i pod tym kątem uwielbiam ten temat, bo jak szukam kogoś do gry, spoza moich relek, to lepiej przejrzeć KP postaci z "kto zagra" i którąś wybrać, niż zdawać się na uśmiech losu.
Z moich doświadczeń wygląda to tak, że jeśli szukam kogoś do gry, ale w sumie nie chce mi się za bardzo siedzieć na forum i czatować na jakąś konkretną osobę - z grona moich relacji, czy w ogóle, na teraz już, to wtedy właśnie piszę w kto zagra. Walę posta i sobie idę, licząc że gra się sama ogarnie - wtedy absolutnie mnie nie obchodzi ile i jakie osoby wpisały się już wcześniej do tego tematu.