Każdy ma prawo rozwijać swoją kreatywność i nikomu nie chcemy podcinać skrzydeł, jednakże jest to forum SL i choć zgadzamy się na wiele rzeczy to jednak chcemy zachować ten realizm, który moim zdaniem wcale nie koliduje z rozwijaniem kreatywności. W dzisiejszych czasach wątpię by ktokolwiek dostał się do Kanady bez wizy w walizce, w końcu na każdym lotnisku walizki są prześwietlane, na granicach sprawdzane. Wizy obcokrajowców są bardzo ważne, w każdym kraju są przestrzegane, a gdy nawet ktoś się znajdzie na terenie Państwa bez tego ważnego dokumentu, to dość szybko jest odnajdywany i deportowany. Mamy na forum postacie z różnych kontynentów, nie akceptujemy karty gdy ktoś nie ma wpisanej wizy i nikt do tej pory się na to nie skarżył, bo przychodząc na forum akceptował realia, które przedstawia forum. Karta postaci, jak sama nazwa wskazuje ma tą postać przedstawiać, więc powinna mówić cokolwiek o niej. Czy nie jest to w końcu wprowadzenie do historii, którą chcemy potem rozegrać w fabule? Musi zawierać chociażby najważniejsze kwestie z życia postaci i nie jest to tylko wymysł Vancouver, ale jest tak od wielu lat, na wielu forach. Na jednych bardziej restrykcyjnie, na innych mniej. Tutaj najważniejsze kwestie nie zostały wyjaśnione, nie było słowa o wizie, która jest niezbędna by przebywać na terenie Vancouver, a odpowiedź użytkownika jasno daje do zrozumienia, że ktoś chciał sobie porobić jaja, a my choć mamy kilka postaci, które pozwolę sobie nazwać "śmieszkami" to wszyscy zachowują ten swój humor w dobrym tonie i wydaje mi się, że jeżeli ktoś chciałby jednak zwój pomysł rozwijać, to gdyby bardziej nam to wyjaśnił, rozpisał, dodał informacje o tym jak załatwił potrzebne papiery do przebywania w Kanadzie nie robiłybyśmy problemu. Tak więc, tak zwane "bekowe postacie" u nas są, grają i mają się dobrze. W wyżej wspomnianej karcie po odpowiedzi można stwierdzić, że nie zależało użytkownikowi na grze na forum, a nie wymagałyśmy wcale aż tak wiele...
Zakaz śmieszkowania, to dosyć mocne określenie, bo istnieje tyle możliwości w fabule, by mimo wszystko się pośmiać, odegrać jakieś głupoty, które może wykonać stworzona przez nas postać, jednak jest różnica między śmieszkowaniem, a zwyczajnym trollowaniem. Nie wiem, może faktycznie na przestrzeni lat poszliśmy do przodu jeżeli chodzi o trzymanie realiów, o pilnowanie tego, może kiedyś jeżeli ktoś miał ochotę po prostu pocisnąć bekę z tego jak jego postać wcisnęła się do walizki to mógł, lecz teraz jest inaczej, co nie oznacza, że jesteśmy poważni, mamy kije w tyłkach i gramy same rozprawy w sądach, czy msze w kościołach. Można sobie żartować, można mieć ciekawy pomysł na postać, można go rozwijać, jednak trzeba mieć w tym umiar, który wbrew pozorom wcale nie ogranicza się do przebiegnięcia nago naszej postaci przez całe miasto :) Myślę, że jak ktoś czegoś szuka by się przyczepić, to nawet powietrze zacznie przeszkadzać. Obiektywnie, lub może raczej mniej, w końcu jestem z Van, twierdzę, że ten temat jest bezsensowny, nikt nigdy wcześniej się nie skarżył, a rozwinięcie kilku rzeczy w biografii by mówiła więcej o postaci, czy respektowanie tak ważnej rzeczy jak wiza, nie oznacza, przynajmniej dla mnie jakiegoś zakazu śmieszkowania.
A użytkownika, który wybierze sobie na wizerunek Magdę Gessler zapraszamy serdecznie! Toż to normalna Pani jak wszystkie inne modelki i nieważne czy Magda, czy jakaś aktorka, karta jest najważniejsza, bo nie jest ona tylko dla nas, a dla wszystkich użytkowników, którzy będą chcieli potem z nami rozpocząć jakieś fabuły