Poszukiwania zbiorowe na Haraedo

Szukasz partnera do gry, a może sam marzysz o stworzeniu własnych poszukiwań? To temat dla Ciebie!
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
O mnie
listen up, my idea of "help from above" is a sniper on the roof
Podziękował(a): 3 razy | Pomógł(a) : 32 razy

#62618 09 sty 2025, 23:26

(!) Pośredniczę jedynie przy poniższych ogłoszeniach!
Kaoru Nanami jest w połowie Japonką i w połowie Francuzką, z ambicjami do zostania mistrzynią olimpijską w gimnastyce artystycznej. To wesoły wulkan energii, bezpośrednia, ufna i ekstrawertyczna dziewczyna. Jednak ze względu na uprawiany sport jest też mocno osadzona w swoich przekonaniach, wartościach i potrafi z niebywałą siłą przeć do wyznaczonych celów.

KONFLIKT POGLĄDÓW (REZERWACJA!)
Nanami jest również medium (senkenshą), co oznacza że w wyniku wypadku z przeszłości i śmierci klinicznej, nabyła możliwość widzenia świata duchów. Jest do niego bardzo pozytywnie nastawiona — wychowywała się w szintoistycznej rodzinie z wielkim szacunkiem do wszelkich stworzeń (tych żywych oraz tych nie do końca). Niemniej świat ten niekoniecznie jest tak pozytywny — a raczej wypełniony yōkai i yūrei, które często nie mają dobrych intencji. Poszukuję relacji, która pokaże Nanami odwrotny punkt widzenia, z możliwymi zatarciami na tym punkcie. Chciałabym jednak aby pomiędzy naszymi postaciami początkowo nawiązała się pozytywna więź, aby później rzeczywiście mieć motywację do wspólnego spierania się i wymiany poglądów. Preferuję relację damsko-męską, a postać w wieku 18-35 lat. Doskonale gdyby była członkiem organizacji Tsunami, która zajmuje się egzorcyzmowaniem i usuwaniem duchów z ludzkiego świata. Może być żołnierzem w tej organizacji, ale też być osobą aspirującą do fabularnego wstąpienia do niej (jest za to osiągnięcie na forum). Może też być po prostu cywilem, wspierającym z zewnątrz Tsunami (np. informatorem czy technikiem).

1. link do tematu poszukiwań
2. profil Kaoru
3. kontakt przez PW na forum (możliwy również poprzez konto X) albo na discordzie podanym bezpośrednio w zgłoszeniu na forum
Tanaka Aiko jest dojrzałą kobietą — mąż, dorosłe dzieci, a nawet niedawno została babcią. Wszystko w jej życiu powinno być poukładane i spokojne, ale nic z tego. Jest człowiekiem w świecie, gdzie duchy pałętają się po ulicach i bezdrożach, zamiast trafiać grzecznie w zaświaty, tam gdzie ich miejsce.
Wiele lat temu zabrała dwójkę swoich dzieci na wędrówkę po górach Yakkari, gdzie zaatakowało i raniło ich stworzenie, którego nie mogli nawet dojrzeć. Zostali uratowani tylko dzięki przypadkowi i napotkanemu oddziałowi Tsunami — organizacji zajmującej się usuwaniem duchów z ludzkiego świata. Aiko nie mogła nad tym przejść do porządku dziennego. Jako medyczka, chirurg i ortopeda, zrobiła wszystko, aby zacząć pracować dla Tsunami. Teraz zajmuje się leczeniem żołnierzy, którzy w misjach doznają ran w walkach z yōkai i yūrei.

DAWNY WYBAWICIEL, DZIŚ PRZYJACIEL I WSPÓŁPRACOWNIK
Jeden z żołnierzy, którzy ocalili Aiko i jej dzieci, pomógł dostać się jej do organizacji i przedstawił ją odpowiednim osobom. Aiko mając dobre rozeznanie w środowisku personalnym, zdobyła informacje, gdzie stacjonuje to wyjątkowe wojsko, a następnie nieustannie wystawała pod jedną z siedzib w górach Yakkari i pewnego razu doczekała się, widząc tę jedną, poznaną twarz. Była na tyle nieustępliwa, że w końcu jej pomógł, zresztą Tsunami zawsze potrzebowało medyków. W ten sposób udało jej się dołączyć do organizacji jako medyczka, łatając dziury w żołnierzach. Od tamtego czasu minęło już wiele lat i nasze postacie są przyjaciółmi. Przyjaciel namawia Aiko do porzucenia swojej strefy komfortu i wychodzenia jako medyk na misje terenowe, których bardzo się boi. Są jednak one potrzebne, aby egzorcyzmować złe istoty w zaświaty. Aiko wyraźnie się nad tym zastanawia, ponieważ nie tylko on ją do tego namawia.
Postać powinna być mężczyzną w wieku 35-40, a nawet starszym. Ze względu na swój staż mógłby zajmować wysokie miejsce w Tsunami jako dowódca któregoś z oddziałów i być doświadczonym egzorcystą. Dobrze aby był medium (senkenshą), bo dzięki temu będzie mógł dostrzegać duchy i łatwiej z nimi walczyć. W tym celu musi przejść śmierć kliniczną. Docelowo on i Aiko mogliby chodzić wspólnie na misje z mistrzem gry lub pod rozpisane scenariusze.

SYN W TSUNAMI
Syn został najmocniej poturbowany w wyniku ataku nieznanego stworzenia. Zaatakowało go, z pewnością pozostawiając głębokie ugryzienie na nodze, być może też większe blizny gdzieś na reszcie ciała. Chłopak dzięki temu poszedł po latach za śladem matki i również dołączył do Tsunami, zostając żołnierzem lub żołnierzem egzorcystą. Jest przekonany o tym, że niebezpieczne duchy powinny zostać całkowicie wyeliminowane z bliskiego środowiska ludzi i tym się właśnie zajmuje. Syn Aiko może być w wieku 18-28 lat. Może być postacią klasy człowiek lub medium, jeżeli przeżył śmierć kliniczną. Mogło wydarzyć się to tamtego felernego dnia, bo np. uderzył się bardzo mocno w głowę lub później w zupełnie innych okolicznościach. Ma dobre relacje ze swoją matką. (Któreś z dzieci Aiko powinno mieć malutkie dziecko, ale nie jest to żaden wymóg)

KONFLIKT MATKI Z CÓRKĄ
Córka Aiko nie jest przekonana do podejścia matki oraz brata. Ma inne poglądy i nie uważa, że duchy należy likwidować, a raczej że są nieodłączną częścią świata. Sądzi że należy z nimi koegzystować, przez to nie ma najlepszych stosunków z matką, choć ciągle utrzymują kontakt. Niemniej stale spierają się na tym polu. Mimo wszystko Aiko kocha i chce chronić całą swoją rodzinę — właśnie dlatego dołączyła do Tsunami i nie zrezygnuje z pracy tam. Wierzy że będąc blisko informacji, będzie w stanie lepiej chronić najbliższych, cokolwiek miałoby się nie dziać w mieście lub poza nim.
(Któreś z dzieci Aiko powinno mieć malutkie dziecko, ale nie jest to żaden wymóg)

2. profil Tanaki
3. kontakt przez PW na forum (możliwy również poprzez konto X) albo na discordzie podanym bezpośrednio w zgłoszeniu na forum
Itou Alaesha jest aktualnie popularną malarką, której obrazy świetnie sprzedają się w Fukkatsu. Zdarzają się jej też pojedynczy kupcy z Japonii i reszty świata. Wykłada na uczelni oraz prowadzi prywatne zajęcia z rysunku i malarstwa dla niewielkiej grupy utalentowanych nastolatków. Sama jednak stara się żyć stosunkowo anonimowo i spokojnie w zaciszu własnego domu. Niemniej ceny jej obrazów w dużej mierze zależą od jej dobrego imienia.

PRZEŚLADOWCA (REZERWACJA!)
Poszukuję prześladowcy, który będzie dręczył Itou wyjawieniem jej tajemnic. Tymczasem Alaesha ma przynajmniej dwie tajemnice: jest senkenshą, co oznacza, że dostrzega świat duchów oraz ma synestezję (odczuwanie wrażeń z jednego zmysłu również przez inne zmysły), którą nabyła w wyniku przeżytego niegdyś udaru. Wewnętrznie malarka uważa, że obie te informacje mogłyby zniszczyć jej reputację, przedstawiając jako dziwaczkę. Do tego obawia się, że informacja o synestezji mogłaby jej zaszkodzić i podważyć jej talent. Prześladowca może znać jej tajemnice, ale wcale nie musi, mogąc tylko sugerować, że je zna, gdyż Alaesha absolutnie się z nimi nie obnosi. Może ją obserwować, śledzić, wysyłać listy, smsy, dzwonić, nachodzić w jej galerii malarskiej czy domu.

Doskonale by było, aby prześladowca był duchem (yūrei), gdyż wtedy mógłby dręczyć ją nie tylko na żywo, ale też nachodzić ją w snach. Chcę aby ta relacja wywoływała w Alaeshy strach oraz budowała w niej niechęć do świata duchów.

2. profil Itou
To właśnie Ty, tak Ty. Pamiętasz moje grzechy, znasz także wszystkie sekrety. Byliśmy ze sobą tak blisko, a mimo to przepadłeś, gdy naprawdę Cię potrzebowałem. A może zwyczajnie o Tobie zapomniałem? Stałeś się drażniącym elementem w mojej zepsutej głowie. Wiem, że istniejesz, jednak stałeś się zaledwie niewyraźnym cieniem w moich zszarganych wspomnieniach. Ciągle wydaje mi się, że byłeś... tak blisko mnie, a mimo to nie potrafię, po prostu nie potrafię sobie o Tobie przypomnieć.
Obrazek
ECHO PRZESZŁOŚCI
— Minoru jakiś czas temu przeżył atak Yōkai, który mocno namieszał mu w głowie. Z tego powodu wylądował też w szpitalu i zapadł w kilkumiesięczną śpiączkę (dwa do pięciu msc). Po obudzeniu doznał amnezji krótkotrwałej, w związku z czym wiele wydarzeń, osób i faktów po prostu nie pamięta lub zlewają mu się one w jedną całość. Chciałbym z kimś odegrać sesje, gdzie stopniowo ów osoba stara się pomóc mężczyźnie o odzyskaniu owych wspomnień, poukładaniu wydarzeń i tak dalej.
— Szukam osoby, przyjaciela a'ka kumpla, z którym miał względnie bliską relację (nie oszukujmy się, typowy bromance). Tobie jednak pozostawiam decyzję o tym, czy wiedział, co dzieje się z Yoshidą, a jak tak, to czy odwiedzał go w szpitalu kiedy był w śpiączce i czy w ogóle mógł. W zależności od tego jaką opcję będziesz wolał, resztę ustalimy sobie w wiadomości prywatnej.
— Zależy mi na postaci, która w jakimś stopniu należy do półświatku, a najlepiej żeby także znajdowała się w Shingetsu i poniekąd był tym partnerem w zbrodni. Nie jest to jednak wymóg obowiązkowy, mógł być to ktoś po prostu bardzo wierny, wcale nie zgadzając się z ideami jakie wyznawał Minoru. Jednak czego kumpel nie wybaczy i na co przymknie oko, co nie?
— Nie jest dla mnie istotne to, czy to będzie Senkensha czy Yūrei. Istotnie jest jednak dla mnie to, że nie może to być strikte człowiek. Yoshida przed śpiączką gardził ludźmi, którzy nie doznali pewnego rodzaju "odrodzenia" zgodnie z wyznaniem Shingetsu. Pod każdym względem uważał się zawsze za lepszego, gdy dowiadywał się, że nie ma do czynienia z kimś jego pokroju. Bywały też wyjątki, bo i Yoshida jest zwyczajnie w świecie hipokrytą pod wieloma względami, więc nie trzymam się tego tak zero jedynkowo. Mimo to zapewne wtedy złapałby swego rodzaju dystans, co też oczywiście można fajnie rozbudować. Może w takiej sytuacji Minoru nie pamiętałby tego, że ów osoba jest faktycznie człowiekiem, a ów osoba nie przyznałaby się do tego znając jego przekonania?

2. profil Minoru
Będziesz moją muzą, mym natchnieniem, moją pierdoloną obsesją oraz uzależnieniem. Zatraćmy się w niekończącym tańcu szaleństwa, którego nigdy nie będziemy mieli dość. Możesz się mną bawić, możesz rozkochać i uciekać, a także znikać, a ja zawsze Ciebie znajdę. W końcu będziesz tego chciał, prawda?
Obrazek
EVERLASTING DANCE (REZERWACJA!)
— Szukam rzecz jasna przyszłego partnera, gdzie dynamika ich relacji będzie zwyczajnie wyniszczająca, ale te dwa wariaty nie będą chcieli odpuścić swojej toksycznej miłości.
— Może to być postać, którą Minoru wcześniej znał, możemy stworzyć coś od zera, gdzie na początku będą wielkie amory, a z czasem, gdy będzie to opadać, wzajemnie będą powoli zatruwać sobie życie uczuciowe (i zapewne nie tylko takie). Jestem otwarty na propozycje, chętnie dogadam wszystko prywatnie!
— Lubię jarać się shipami i je stale rozwijać, dlatego zależy mi na autorze, który zaangażuje się w relację na podobnym poziomie, by pisało nam się ze sobą po prostu cudownie. oczarowan
— Możemy wyznaczyć datę końcową tej relacji, możemy nie; wszystko zależy od tego, jak długo będziemy mieli ochotę ciągnąć ten ich melodramat.

2. profil Minoru
<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Prompt' rel='stylesheet'>
Ostatnio zmieniony 22 sty 2025, 18:47 przez howl, łącznie zmieniany 3 razy.
me? jealous?
hahahahahahahahahahahahahahaha
Y E S

Awatar użytkownika
O mnie

#62637 15 sty 2025, 1:18

Dla Alaeshy mamy już rezerwację relacji. Obrazek

Zapraszamy jednak do wszystkich pozostałych, w tym zupełnie nowych od Minoru Yoshidy!
me? jealous?
Y E S

Awatar użytkownika
O mnie

#62650 19 sty 2025, 1:06

Wpadła rezerwacja przy EVERLASTING DANCE od Minoru Yoshidy! ♥
me? jealous?
Y E S

Awatar użytkownika
O mnie

#62651 20 sty 2025, 1:01

Mamy wstępną rezerwację dla Kaoru z konfliktem poglądów! Obrazek

Pojawia się u nas ostatnio mnóstwo nowych osób, a i część starych powróciła do gry, więc na dniach można spodziewać się kolejnych ogłoszeń!
me? jealous?
Y E S

ODPOWIEDZ ]