Viedzma

Dzięki założeniu prostej, krótkiej prezentacji, w której przedstawisz siebie - dajesz nam szansę poznać się bliżej, a także kto wie... Może odnajdziesz swoją drugą połówkę do wymarzonej gry?
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika

#27077 29 kwie 2017, 18:24

• TROSZECZKĘ O TOBIE

JESTEM: Po prostu Wiedźma
O SOBIE: Nie przepadam za mówieniem o sobie, a to nie kp, więc barwnej historii tutaj nie będzie.
ULUBIONA KSIĄŻKA: Większość książek S. Kinga, oraz "Metro 2033" od Dmitrija Glukhovsky'ego i saga "Wiedzmina" od Sapkowskiego. Uogólniając uwielbiam horrory i fantastyke, ale nie pogardzę też kryminałem.
ULUBIONY SERIAL: Chyba żaden nie kupił mnie w 100%. Jeśli jednak miałabym cokolwiek podawać byłyby to: The Walking Dead, Supernatural, Breaking Bad, Gra o tron, Wikingowie, Streanger Things...
ULUBIONY FILM: Chyba nie posiadam ulubionego. Podpowiem jedynie, że gustuję w horrorach, fantastyce, Sci-fi i wszystkim co post apokaliptyczne.
ULUBIONY GATUNEK MUZYCZNY: Metal, rock... ale nie zamykam się w tych ramach, znajdzie się mnóstwo utworów innych gatunków które lubię i słucham na co dzień. Nie zdzierżę jedynie disco polo i temu podobnych.

• UMIEJĘTNOŚCI

ZNAM SIĘ NA: Corel'u, grafice wektorowej (ale nie posiadam programów i nie praktykuję aktualnie), sprawach organizacyjnych/administracyjnych (to bardziej - byłam administratorką wielu blogów grupowych), tworzeniu światów/uniwersum itp. Oprócz tego potrafię słuchać o problemach innych i cały czas śledzę rozwój behawiorystki. (We własnym zakresie czytam i uczę się w temacie psów. W przyszłości, kiedy będzie mnie stać, zamierzam skończyć kursy.)
POMOGĘ Z: Administrowaniem/moderowaniem (na takim miejscu bardzo pilnuję przestrzegania regulaminów), pisaniu regulaminów, wymyślaniu światów, postaci itp. Jeśli będzie taka potrzeba, mogę każdego wysłuchać, a czasem podpowiedzieć w różnych tematach.

• TROCHĘ O FORACH

PREFEROWANA TEMATYKA FORÓW: Post-apo, Sci-fi, horror, fantasy. Obyczajówki nie kręcą mnie za bardzo ale z dwojga złego także ujdą. Zdecydowanie większość w stylistyce anime jest dla mnie czymś w stylu"tam muszę zagrać". Lubię też fora zwierzęce o ile nie ma w nich przesadnie nierealnych wymysłów typu picie alkoholu przez zwykłego psa, strzelanie kulami ognia, piorunami, nader szybkości, czy strzelania laserem z dupy i innych gwałtów, niepotrzebnej agresji itp. Tym bardziej, że ten nadmiar agresji jest często tylko ludzkim wymysłem i wcale nie dodaje realności. (Może nie wiecie bo się tym nie zainteresowaliście, ale w naturze, wszędzie tam gdzie nie ingeruje człowiek, zwierzęta np psy albo wilki nie dążą do konfrontacji. Nawet jeśli się spinają, w większości przypadków wysyłają sobie sygnały uspakajające i nie zabijają się bez potrzeby.) Nie zdzierżę szkolnego życia, chyba, że jest na prawdę ciekawe, żywe, dobrze prowadzone i posiada jakieś elementy fantastyki, najlepiej mrocznej.
FORA NA KTÓRYCH GRAŁEM: Było tego troszkę, ale zdecydowanie częściej bywałam na blogach. Ostatnie forum jakie pamiętam było o psach. Niestety nie pisałam tam długo bo pomimo tego, co napisane było w opisie o w miarę realnych zasadach gry, było po prostu głupie. Nawet nie czarowali, ale większość z piszących "psów" była zwykłymi napinaczami i seryjnymi gwałcicielami. Po tym odpuściłam na jakiś czas jakiekolwiek pisanie.
AKTUALNIE GRAM NA: W chwili obecnej szukam czegoś co kupi moje serce i pobudzi wyobraźnię na tyle, by pisać tam długo i obficie.
ULUBIONE WYGLĄDY: Szukam ich raczej na bieżąco, ale z użytych więcej niż raz byli by:
  • - żeńskie: Helena Bonham Carter, Katie McGrath, Tsubasa Hanekawa,
    - męskie: Tom Hiddleston, Aaron Paul, Trafalgar D. Water Law, Charlie Heaton, Chris Evans
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2018, 14:53 przez Viedzma, łącznie zmieniany 1 raz.

#27099 30 kwie 2017, 17:40

Uogólniając uwielbiam horrory i fantastyke, ale nie pogardzę też kryminałem.
Dorwałaś może jakiś trzymający w napięciu horror?

Awatar użytkownika
Moje RPGi
Zostawiłam polski pbfówek
Podziękował(a): 7 razy | Pomógł(a) : 34 razy

#27103 01 maja 2017, 0:22

Witamy na Edenie <aaaa>
Lately, the whole idea of 'living' hasn't been that desirable to me.

Awatar użytkownika

#27126 01 maja 2017, 22:17

Growlithe, rawr pisze:
Uogólniając uwielbiam horrory i fantastyke, ale nie pogardzę też kryminałem.
Dorwałaś może jakiś trzymający w napięciu horror?
Nie umiem polecać książek bo dla każdego może być ciekawe/trzymające w napięciu coś innego. Mogę jedynie wspomnieć, że znalazłam pare perełek w "Marzeniach i koszmarach" S. Kinga - to jest zbiór opowiadań i niektóre polecam czytać w nocy. :D

#27647 20 maja 2017, 0:55

Dzięki!
Z Kingiem bywa ciężko, bo czasami bierze się za pomysły, których nie da się wyratować (jak krwiożercze żaby chociażby...), ale stylem pisania sporo rehabilituje, więc na pewno się za to wezmę.

ODPOWIEDZ ]