Miałeś dłoń dziewczyny i stal, błękitnokrwisty chłopcze

Szukasz partnera do gry, a może sam marzysz o stworzeniu własnych poszukiwań? To temat dla Ciebie!
Awatar użytkownika
O mnie
Jestem dumnym dziwakiem z zabójczym ćpuńskim spojrzeniem.
Przepychać lubię się jedynie na fabule.
Moje RPGi
Kołysanka
Podziękował(a): 3 razy | Pomógł(a) : 7 razy
 disaster69

#63531 wczoraj, 12:57

Dumny, arogancki, zachłanny, znudzony.
Z zaplanowaną drobiazgowo przyszłością.
Tiarnán Flint.
Oto moja postać.
Nim się rozpadła i wylądowała na dnie.
Ojciec w Azkabanie. Matka na oddziale zamkniętym Munga. Ukochana młodsza siostra u wujostwa, które uznaje go za kopię jego starego i zabrania mu kontaktów.
Marzenia o byciu najlepszym czarodziejskim szermierzu z nazwiskiem Flint przepadły.
O byciu uznanym Flintem tym bardziej. Ród wymazał Tiarnana i jego gałąź, skazując na dożywotnie tabu.
Czarna owca, uzależniona od narkotyków.
Czarodziejska hiena Czarownicy pracująca pod pseudonimem.
Zhańbiona sylwetka bez swojego miejsca na świecie.

Po więcej informacji o Tiarnánie zapraszam tutaj.

//
Łobuza chciałaś? To dostałaś
W tle słyszysz Cry Witch. Ten najnowszy przebój od The Gnomehood.

Obrazek

W tym przypadku jest to jedynie rozczarowanie. Wybierając między nielegalnym specyfikiem a tobą, zawsze wybierał to pierwsze. Ładnie się prezentowałaś - to prawda. Początkowo udawało się dogadać - to prawda. Ale im dalej tym gorzej. Z agresorem nie da się inaczej i to takim, co tak łatwo wybucha. Gdzie oczy miałaś? Gdzieś na pewno. Może w jego prezencji, tej kiedyś, a nie dzisiejszej, może w jego nieoczywistym uroku osobistym, a może to było odgórne. Rodzina, reputacja, potencjalny majątek. Siniak jeden lub drugi. Sprowadzanie cię do parteru. Wyzwiska, zaklęcia i racjonalizacja, która bardzo przekształciła się w... no właśnie w co. A może tak to między wami było? Zamiast obściskiwania się, gierki, manipulacje i lądowanie w jednym bagnie za drugim?
Mogło tak być, ale już nie jest i nie będzie.
Bo Tiarnán nigdy nie był księciem z twojej historii i nigdy nim nie miał być.

Dodatkowe wspomagacze: wcześniej było już inne konto Amanda Greengrass i miało mocne, fajne założenia. Jako że zależy mi na ciągłości, oprócz bycia w barwnym rodzie (ród Greengrass się rozrasta, więc wątki rodzinne już by były zagwarantowane na start), było też konto ojca Duncan I. Greengrass (myślę, że nie będzie problemu z dogadaniem się pod podmiankę jakby powrócił dla ciebie z zaświatów), masz również potencjalną przyjaciółkę do wdrożenia we wszelkie nowości ze świata, zwaną Daisy Williams.

Może też poszukiwania Cailean Greengrass wzbudzą twoją ciekawość i chęć włączenia ich w twój napięty życiowy grafik.

No i pracujesz w jednej z czarodziejskich gazet - Czarownicy. Albo pracowałaś. To dla ciebie wielka szansa i kolejny powód, żeby uważać na upiora z przyszłości, którym jest Tiarnán, bo z niego to jest kawał dziennikarskiej hieny. I macie wspólne miejsce pracy.

A K T U A L N E

//

Było ich trzech, w każdym z nich wrząca krew
Stare radio między jednym trzaskiem a drugim zapodaje The Knockturn Alley Boys Are Back in Town. Głosem należącym do Reducto Lizzy'ego

Obrazek

Przebojowcy, mocne chłopaki prosto z Nokturnu. Tym byliście przed tym jak się wszystko posypało. Koniec nastąpił tuż po trafieniu Tiarnána do magicznego aresztu. Jakie były wasze dalsze przeboje? Tego nie wie. Nie ma skąd. Ale dogadywaliście się przez długi czas naprawdę dobrze. Jasne, bywały kłótnie i lecące znikąd zaklęcia, ale to normalne wśród przyjaciół. No właśnie.
Nie były wam obce kłopoty czy zatargi z prawem. Narkotyki, kradzieże, wyłudzania, zniszczenia, szantaże? Norma. Każde z was miało jednak swoją bardziej specyficzną działkę, ale znakomicie się uzupełnialiście.
I każdy z was miał swój charakterystyczny odcień. Flint był niebieskim, a wy czerwonym i zielonym. Były też bardzo osobiste, żartobliwe ksywki.
Co będzie z wami teraz? Czy cokolwiek? Czy dodatkowo coś sprawiło, że się rozdzieliliście?
Sam Tiarnán chciałby to wiedzieć.

Charaktery, szczegóły znajomości, działania oraz jakieś dodatkowe elementy do przegadania. Podkładką są Super Mocne Chłopaki z Atomówek. Cały konspekt ich znajomości i możliwości powiązań między Tiarnánem, Basilem (będzie za jakiś czas!) a Twoją postacią na PW <3

Nadzwyczajna oferta: przy zgarnięciu tych poszukiwań jest możliwość bycia bratem Basila, fajne i zawiłe tło, dużo rzeczy dodatkowych, w tym wybuchów, krwi i kłów. Zarówno ja jak i Basil będziemy wspierać i podrzucać pomysły <3

A K T U A L N E

//

Klątwę na ostrze? Na wynos
Radio nie gra. Rozpoczyna się seria szumów

Obrazek

Krótka piłka. Potrzebuję kogoś z minimum poziomem średnim z zakładania klątw. Kto to jest to bez znaczenia. Motywacja także. Co może mieć w zamian? Tyle, ile może Flint dać to da. Z kasą może być cienko, ale za to wykorzystanie jego umiejętności, wykonanie jakiegoś zlecenia, nasmarowanie o kimś artykułu do Czarownicy czy śledzenie to inna kwestia. Inne pomysły także rozważę.
Zależy mi na tym, żeby ta postać, przynajmniej początkowo zachowała w tajemnicy, ze zajmowała się czymś dla Flinta. Tożsamości raczej nie poda, ale można i tak coś ustalić.
Dogadajmy się w kwestii szczegółów.

A K T U A L N E

Obrazek
Wide open ears
Disarm the dream tickler
In the constant moment
Let the blood flow

ODPOWIEDZ ]