What Comes After

ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
Moje RPGi
Prowadzę What Comes After!
 Maggie#4269

#58885 24 paź 2022, 19:09

Serdecznie zapraszamy do naszej (a być może niebawem i Waszej!) tekstowej gry fabularnej What Comes After!

Jesteśmy niewielką społecznością graczy, funkcjonującą od okolic kwietnia tego roku. W dużej mierze skupiamy się na rozgrywce z mistrzem gry, który wciela się w wiele postaci niezależnych (NPC), odgrywa elementy świata tworzące tło dla przygód postaci. Skupiamy uwagę na budowanie relacji między postaciami, a każde nasze działanie wpływa na rozwój fabularny świata. Postęp fabularny określa istotne zmiany w świecie rozgrywki, co najlepiej obrazują podsumowania epizodów, na które podzielona jest sama gra. Owe epizody opisują wydarzenia, które miały miejsce w konkretnych dniach.

Ponadto posiadamy:

Portal fabularny, gdzie opisane są nasze postacie, postacie NPC, fabuła i wydarzenia.

→ Własnego bota na Discordzie, który obsługuje nasz banalny system rzutów kośćmi na stopień powodzenia akcji i statystyk. Więcej o naszej mechanice tutaj!

→ Przystępne i łatwe do zrozumienia mechaniki zdrowia postaci, zapasów i zabezpieczania bazy. Systemy ułatwiające rozgrywkę dla osób, które nie mogą poświęcić aż tak dużo czasu serwerowi (rozgrywka NPC, zamrażanie postaci, długie urlopy).

Dynamiczną mapkę, prezentującą obecne rozgrywki i położenie graczy.

→ Nasze posty wymagają 1000 znaków (podobna objętność i styl jak to na PBFach bywa!) i zwykle każdy gracz ma około pięciu dni na odpis. Czasami te zasady ulegają zmianie, gdy w wątku znajduje się większa ilość osób i następuje akcja (skracamy czas i ilość). Nasza społeczność jest dość aktywna!

→ Wszystkie wątki fabularne dzieją się w tym samym dniu w podobnym czasie, więc często przeplatają się ze sobą, tworząc zbitą w całość historię. Owa historia następnie jest przez nas spisywana w formie epizodów! Zobacz: Epizod 0, Epizod 1

→ Przyjazny dla oka wygląd serwera i portalu fabularnego!

Ktokolwiek, kto zechce do nas dołączyć, prosimy o kontakt z #Maggie4269 na Discordzie (to ja). Do każdego gracza podchodzimy indywidualnie i chętnie wprowadzimy go w świat naszej rozgrywki. Ponadto mamy przyjazną społeczność, która poszukuje relacji, powiązań i nowych pomysłów na wątki!
Akcja rozgrywa się w malowniczej miejscowości Breckenridge w stanie Colorado w Stanach Zjednoczonych, w której (oczywiście!) wybuchła zaraza, powodująca, że ludzie po śmierci budzą się i zmieniają w chodzące trupy.

Minął już tydzień po tym wydarzeniu, a ocalali rozrzuceni są po małym miasteczku, starając się przetrwać. Fabuła toczy się głównie wokół grupy zamieszkującej jeden z hoteli, która stara się skupić w większy obóz, jednak nie przekreśla to możliwości grania poza nim.

Ślicznie dziękuje Nene za pomoc z organizacją tej reklamy!
Świat, jaki znaliśmy, przestał istnieć. Nieznany wirus rozprzestrzenił się i każdy, kto umarł po godzinie zero, obudził się jako krwiożercza bestia. Grupa ocalałych zgromadziła się w małym kurorcie narciarskim w górach w Kolorado.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2023, 20:16 przez Lex, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Moje RPGi
 Maggie#4269

#58906 28 paź 2022, 21:15

Dzisiaj przychodzę z kilkoma aktualizacjami z naszej rozgrywki!

Zamknęliśmy obecny okres fabularny i opublikowaliśmy nowy epizod, podsumowujący rozgrywki z ostatnich tygodni.

Rozpoczęliśmy Epizod 3, którego tytuł jeszcze nie został ustalony. Ze wstępnego opisu wynika, że grupa w hotelu w Breckenridge zwołuje naradę po tym, jak coraz więcej osób z ich społeczności miało styczność z grupą agresywnych, umundurowanych mężczyzn. Na właśnie nim zostaną ustalone kolejne kroki w celu przygotowania bazy do ewentualnego starcia.

W ostatnich dniach dołączyło do nas sporo nowych graczy, więc rozgrywka coraz bardziej się rozkręca!

Serdecznie zapraszamy do dołączenia do naszej społeczności i wzięcia udziału w rozgrywce.

Awatar użytkownika
Moje RPGi
 Maggie#4269

#59543 08 sty 2023, 15:11

Kochani gracze, jak i wszyscy inni zainteresowani naszym serwerem i jego rozwojem!

Ostatnio zamknęliśmy kolejny okres fabularny, który miał miejsce 22 września w świecie naszej rozgrywki. Podsumowanie z tego dnia można już zobaczyć o tutaj:
Obrazek
W ostatnim czasie niewiele się u nas pozmieniało, wciąż prowadzimy aktywną rozgrywkę i dołączają do nas kolejni gracze, chcący postawić swoje pierwsze kroki w naszym postapokaliptycznym Breckenridge. Nasza społeczność rośnie, co niezmiernie nas cieszy! Obecnie pracujemy nad przewodnikiem po Breckenridge, który opisze stan miasteczka dla nowych graczy, naturę trupów, jak i ogólnie ułatwi Wam tworzenie postaci. Wyczekujcie więc kolejnych aktualizacji!

Małą zmianą, która ułatwi poruszanie się po naszym serwerze, jest dodanie kanału z nawigacją, który wymienia wszystkie kanały, jak i inne istotne dla nas linki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Moje RPGi
 Maggie#4269

#59713 01 lut 2023, 20:23

Siemka!

W ostatnich dniach zaktualizowaliśmy nasz Portal fabularny! Teraz znajduje się on na wix i ma bardzo ładną, nową szatę graficzną. Wszystkich zainteresowanych naszym serwerem zapraszamy na:
Obrazek
Ponadto stworzyliśmy również mały poradnik dla nowych graczy, gdzie możecie poczytać nieco o naszym serwerze, a nawet zobaczyć mały jego kawałek bez wchodzenia na Discorda. Udostępniamy też czat dla gości, gdzie możecie anonimowo zadać pytania administracji.

Obrazek

Świat, jaki znaliśmy, przestał istnieć. Nieznany wirus rozprzestrzenił się i każdy, kto umarł po godzinie zero, obudził się jako krwiożercza bestia. Grupa ocalałych zgromadziła się w małym kurorcie narciarskim w górach w Kolorado.

Awatar użytkownika
Moje RPGi
 Maggie#4269

#59964 02 mar 2023, 20:25

Drodzy Gracze i inne osoby zainteresowane naszym serwerem!

W ramach naszego serwera zachodzą dziś bardzo wielkie zmiany!

Przede wszystkim — modyfikacji uległ nasz regulamin oraz jego położenie. W związku z licznymi problemami, jakie do nas zgłaszaliście, zasady naszej gry na stałe wędrują na nasz portal fabularny i możecie go odnaleźć pod poniższym linkiem:

Prócz zmian w regulaminie, rozpisaliśmy też nieco naszą mechanikę.
Od teraz, w ramach rozgrywek między graczami może dochodzić do rzutów przeciwstawnych, o których więcej możecie przeczytać tutaj:
Przypominamy też, że macie statystykę charyzmy, z której zachęcamy korzystać podczas rozmów z postaciami NPC — nigdy nie wiecie, jakie korzyści Wam to może przynieść.

Serdecznie zapraszamy do dołączenia do naszej społeczności i wzięcia udziału w rozgrywce.

Zmiany w regulaminie i mechanice serwera. Ponadto niedługo kończymy nasz obecny okres fabularny, to idealny moment na rozpoczęcie nowych rozgrywek. Ponadto powitaliśmy nowego Mistrza Gry, Saycię!

Awatar użytkownika
Moje RPGi
Skład: Lex, Saycia
 Maggie#4269

#60176 08 mar 2023, 11:49

Drodzy Gracze i inne osoby zainteresowane naszym serwerem!

Zapraszamy was do przeczytania nowego Epizodu - "Nasz Nowy Świat"
Obrazek

Tutaj szybki skrót wydarzeń:
23 września przywitał naszych bohaterów piękną, choć śnieżną pogodą. Nawet mimo trudów ostatnich dni, nie zniechęciło to ich jednak do dalszych działań. Schronienia wciąż wymagały wiele pracy, by móc rzeczywiście czuć się w nich bezpiecznie...

Kyle, Hayden i Lexie mieli trudną noc, ale teraz stoją przed nowym wyzwaniem, ponieważ Lexie skręciła kostkę. Spora część mieszkańców zauważa przyjazd Marines do Breckenridge. Tymczasem Echo, Morris i Mia odkrywają, że Alma i Jacob zmienili się w żywe trupy. Tor szuka miejscowych sklepów po zapasy, ale napotyka uzbrojonego nieznajomego w sklepie spożywczym, którego udaje mu się potem ogłuszyć i okraść. Morris, Echo i Mia postanawiają zbadać obecność Marines w miaseczku, jednak po drodze spotykają ranną nastolatkę, której decydują się pomóc. Przerażony Tor po wcześniejszym starciu z nienzajomym, oddaje strzał w stronę Alana, którego spotyka u progu swojego domu. Chłopak umiera na miejscu. W noc, 23 na 24 września następuje atak na hotel, gdy większość mieszkańców jest poza nim.

Premiera Epizodu #4 - Nasz Nowy Świat. Na hotel napada uzbrojona grupa. Dochodzi do sprzeczek pomiędzy ocalałymi, przez co życie traci młody chłopak. Do Breckenridge przybywają Marines.

Awatar użytkownika
Moje RPGi
Skład: Lex, Saycia
 Maggie#4269

#60604 16 kwie 2023, 11:29

Kochani Edeńczycy!

Wygląda na to, że dzisiaj stuka nam cały rok serwera! Z tej okazji, przygotowaliśmy niespodziankę dla naszych graczy — jest to małe podsumowanie zeszłego roku, które mam nadzieje, pokaże wam skalę naszego serwera i jak bardzo jesteśmy aktywni.

Nie celebrowałabym tego dnia dzisiaj, gdyby nie gigantyczna pomoc, którą otrzymałam od przeróżnych osób, w tym wielu z nich ze społeczności Edenu.

Począwszy od pomocy z mechaniką, którą otrzymałam od M4ry i beaniebaby na samym początku, gdy pewnego dnia zdecydowałam, że znowu chciałabym prowadzić coś swojego. W tym samym czasie spora pomoc zaoferowała mi również cała grupa doświadczonych adminów/mistrzów gry z innych serwerów, do tych osób należy oczywiście Naf, @Nene , Azwiel i Morrigan. Jestem wam niezmierne wdzięczna za służenie mi radą i pomoc w różnych serwerowych kwestiach.

Niedługo później, beaniebaby , razem z chaotic dumbass dołączyły do mnie, opiekując się serwerem. Ich pomoc była dla mnie bardzo istotna, ponieważ wtedy jeszcze nie byłam taka do końca przekonana, jaki serwer chce prowadzić i do jakich odbiorców chce trafiać. Jednak udało się i dość szybko zaczęliśmy się rozwijać!

Jakiś czas później, pomoc ze strony Jelonka była absolutnie kluczowa. Szczególnie gdy było nas mniej i było bardziej kameralnie. Gdyby nie on, to pewnie nadal martwiłabym się otwarciem serwera na szerszą publikę. Chciałabym mu podziękować za to, że pomógł mi z tym wszystkim i przywrócił życie na serwerze.

Na samym końcu oczywiście chciałabym podziękować @saycia , która dołączyła do nas nie tak dawno i mam nadzieje, że zostanie na dłużej. To ona już totalnie rozkręciła serwer, początkowo pomagając mi z reklamą, a niedawno awansując na drugiego administratora.

Świętujemy rok istnienia naszego serwera! Niedługo kończymy obecny okres fabularny, więc jest to najlepszy czas, aby dołączyć do naszej rozgrywki. Czy uda Ci się przetrwać w Breckenridge opanowanym przez trupy?

ODPOWIEDZ ]