Zamalujemy wszechświat nasz bez używania farb

Szukasz partnera do gry, a może sam marzysz o stworzeniu własnych poszukiwań? To temat dla Ciebie!
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
O mnie
Jestem dumnym dziwakiem z zabójczym ćpuńskim spojrzeniem.
Przepychać lubię się jedynie na fabule.
Moje RPGi
Kołysanka i Danka
Podziękował(a): 7 razy | Pomógł(a) : 8 razy

#58338 10 lip 2022, 20:07

Twój mąż nie żyje
Obrazek
Jesteś wdową po magimilicjancie i nie zdziwiłbym się, gdybyś mną gardziła czy obwiniała. Sam to robię, przed snem i zaraz po przebudzeniu. Twój mąż był pierwszym czarodziejem, z którym pracowałem zaraz po dostaniu się do służby i przejściu przez przyspieszony staż. Był nieustępliwym skurwielem, do którego inni lgnęli i może dlatego tak mnie drażnił. Drażnił i równocześnie zaciekawił. Nasze początki były ciężkie, pierwsze akcje również, ale w późniejszym czasie, ze sprawy na sprawę, było coraz lepiej. I gdy byłem gotów uznać jego umiejętności i przyznać, że był Anglikiem z jajami potraktowanymi Protego Horribillis, poniósł pieprzoną bohaterską śmierć na większej akcji. Wyskakując dokładnie przede mną, by przyjąć na siebie Avadę posłaną w moją stronę. Jego ostatnie słowa, wypowiedziane z tym bezczelnym uśmiechem, towarzyszą mi do dzisiaj. Masz teraz u mnie dług, Karkarow.
To ja ci przekazałem informację o jego śmierci, gdy wasze dziecko bawiło się na podwórku. I to ja, miesiąc w miesiąc, wpłacam stałą sumę na waszą skrytkę. I to też ja, regularnie obserwuję wasz dom. Bo mam dług. Mam pieprzony dług, którego nigdy nie spłacę.

Akualne

Coś nam nie wyszło
Obrazek
Daleko mi do delikatności. Jestem rozgoryczony, zgryźliwy, marudny, pozbawiony hamulców pod względem wypowiadania swoich osądów. A ty? Ty trafiłeś na mnie w najgorszym możliwym momencie, zaraz po śmierci mojego pierwszego partnera. Chciałeś pracować, zrobić coś dobrego dla siebie, dla społeczności, dla własnej rodziny. Przydzielili cię do mnie, a ja zgasiłem cię szybciej niż Lumos Noxem. Miałeś ze mną ciężko, a żeby tego było mało, rozpieprzyłem twoje małżeństwo, pieprząc twoją żonę, do czego koniec końców się przyznała. Nawet jeśli jesteście nadal razem to nie jest tak sielankowo jak było. No i podczas ostatniej akcji w magimilicji coś przeze mnie straciłeś.
Skarb. Kawałek ciała. Jakiś zmysł. Do wyboru, do koloru.
Może nadal robisz w zawodzie tylko w innym Ministerstwie, a może jesteś w czymś kompletnie innym? To już mnie nie interesuje. Tak łatwiej jest zagłuszyć jakieś nikłe poczucie winy, które lubi się czasem odezwać i nawijać od rzeczy.

Aktualne
Believe nothing you hear, and only one half that you see

Obrazek

Say what you want to satisfy yourself, hey
But you only want what everybody else says you should want

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#58359 18 lip 2022, 10:01

Zapraszam :<3:

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#58611 24 sie 2022, 11:06

Podbijam wszystko i jeszcze więcej!

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#58670 14 wrz 2022, 17:20

Tamte poszukiwania usunięte, bo Pani się znalazła <3, ale mam jeszcze inne szukajki! W tym dla Igora Karkarowa. Oprócz tych w pierwszym poście, niżej daję resztę:

Siostry Yany
Obrazek
Jesteś moją siostrą i dla ciebie zrobiłbym wszystko. Jestem wymagający, ale muszę, bo odkąd nie ma ojca, a matka ma narastające problemy ze zdrowiem, pozostaliśmy tylko my. Nadal siedzisz w Rosji, a może postanowiłaś udać się do Wielkiej Brytanii? Wiesz, że twoje wizyty lub ewentualna przeprowadzka nie przypadnie mi do gustu. Zrobię wszystko, żeby wybić ci to z głowy lub z powrotem odesłać, nawet jeśli miałbym użyć do tego siły. Nie jesteś bezpieczna. Ucz się, póki możesz. Jakkolwiek. Po tamtym napadnięciu gorzej śpię, a blizna na twoim policzku po użyciu broni, to swoiste przypomnienie, do czego są zdolne plugawe niemagiczne śmiecie.
aktualne
Proponowany wygląd: Steffy Argelich

Syrena
Obrazek
Syreny to przekleństwo. Pułapki wypełnione samymi nieszczęściami, a każda ich wizja doprowadza mnie do licznych ciarek - nie wiem, czy bardziej obrzydzenia czy strachu. Wciąż przed oczyma mam tamte wydarzenia, które zakończyły się tragicznie. Nadal mi się wydaje, że jeszcze trochę i sam skończyłbym na dnie oceanu, zeżarty nie tylko przez morskie stworzenia, ale i własne lęki. Może ty tam byłeś/aś, a może tylko znasz treść mojej głowy, słyszałeś/aś coś więcej i teraz wykorzystujesz przeciwko mnie.
Po co? Nie wiem. Mam trochę na swoim koncie przewinięć, ale równie dobrze może to być niczym więcej niż zabawą. Przeprowadzanym eksperymentem.
Z syrenami możesz mieć równie dobrze tyle wspólnego, co nic.
aktualne

Łowca brata z innej matki
Obrazek
Uwziąłeś się na Antonina. Dobrze wiem, co kombinujesz. Nie wiem czy ty wiesz, ale też jesteś na celowniku. Dobrze widoczny. Nie myśl, że wszystko przejdzie gładko wedle twojej wizji i że na to pozwolę. Wiedz, że wszelkimi możliwymi sposobami załatwię, żebyś zamilkł, jeśli zaczniesz sprawiać większe kłopoty. Tak ostatecznie.
Sięgnę po wszystko. Po każdą metodę, która może nie przyjść ci do głowy. Splugawię czarną magią wszystko, co kochasz i na czym ci zależy. Pozostawię po sobie zgliszcza. Niczego nie zdołasz już uratować.

Ostrzeżenie o braku zahamowań - oznacza to sięgnięcie po wszystkie chwyty
aktualne

Coś wzywa - pytanie co
Obrazek
Połączyła nas Rosja lub Durmstrang? Była tolerancja lub silna niechęć? Wspólna kompania? Uczyłeś/aś mnie tajników czarnej magii i sztuki przetrwania? Przeżyliśmy trochę w ramach działań magmilicji lub podczas wspólnych morskich podróży? Wspomnień jest sporo, nie wszystkie są na swoim miejscu, ale gdzieś w głowie się znajdują. Jeszcze istnieje szansa, że razem, ramię w ramię działamy w Stowarzyszeniu Entuzjastów Magii Zakazanej. Swoich ofiar, a już zwłaszcza ich rodzin, nie chcę pamiętać, ale nie jest powiedziane, że oni nie pamiętają mnie. Rozpoznanie może i nie jest łatwe, ale kto wie, może a nóż widelec się komuś uda.
aktualne

Przyjmę też hinduskie koleżanki lub rywalki (Bollywood style) dla Amayi Patil.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#58738 26 wrz 2022, 15:56

Podbijam! Nadal wszystko aktualne, a więcej czeka na forum :melt:

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#58838 16 paź 2022, 0:05

Aktualne plus jeszcze u mojego Flinta wylądowało coś takiego:

Było ich trzech, w każdym z nich wrząca krew
Stare radio między jednym trzaskiem a drugim zapodaje The Knockturn Alley Boys Are Back in Town. Głosem należącym do Reducto Lizzy'ego

Obrazek

Przebojowcy, mocne chłopaki prosto z Nokturnu. Tym byliście przed tym jak się wszystko posypało. Koniec nastąpił tuż po trafieniu Tiarnana do magicznego aresztu. Jakie były wasze dalsze przeboje? Tego nie wie. Nie ma skąd. Ale dogadywaliście się przez długi czas naprawdę dobrze. Jasne, bywały kłótnie i lecące znikąd zaklęcia, ale to normalne wśród przyjaciół. No właśnie.
Nie były wam obce kłopoty czy zatargi z prawem. Narkotyki, kradzieże, wyłudzania, zniszczenia, szantaże? Norma. Każde z was miało jednak swoją bardziej specyficzną działkę, ale znakomicie się uzupełnialiście.
I każdy z was miał swój charakterystyczny odcień. Flint był niebieskim, a wy czerwonym i zielonym. Były też bardzo osobiste, żartobliwe ksywki.
Co będzie z wami teraz? Czy cokolwiek? Czy dodatkowo coś sprawiło, że się rozdzieliliście?
Sam Tiarnan chciałby to wiedzieć.

Aktualne (dla Bryka i Bata)

Charaktery, szczegóły znajomości, działania oraz jakieś dodatkowe elementy do przegadania. Podkładką są Super Mocne Chłopaki z Atomówek.

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#58884 24 paź 2022, 13:25

Biorę, wspieram i podsuwam powiązania z innymi, gdy jest taka potrzeba!
Wszystko aktualne :nori:

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#58927 05 lis 2022, 1:35

Gereon Rockers się tworzy, a do naszej gromadki poszukujemy Massimo <3 (miał to imię przed 365 dniami, nie zmyślam, jest oczywiście do ew. zmiany).

Dla uwagi, ale ty bracie nie rób siary minami na salonach
Obrazek

Rozpocznijmy od samej charakterystyki rodziny:
Obrazek

Jesteśmy Rockersami. Dziwnymi, najpewniej skrzywionymi z różnych powodów. Znamy mniej lub bardziej smak zemsty przez naszą zawziętość. Mamy swoje zboczenia, które traktujemy jako naszą normalność. Mogą patrzeć na nas podejrzliwie lub z fascynacją. Mogą też być obojętni. Wy godniej reprezentujecie rodzinę, choć Gereon działał od zawsze z ukrycia, a Massimo błyszczał na salonach dumnie jak paw.

Obrazek

Massimo (lub też inne imię, które bardziej przypadnie ci do gustu), szukasz znaków, dobitnie utwierdzających cię o twojej wielkości. Kontakty, wpływy, rozszerzanie możliwości - to nie jest ci obce. Niezależnie od tego, co jest maską, a co prawdą, wiesz jak grać. W różne gry. Jedna z nich świadczy o twoim dualizmie. Pod uprzejmym uśmiechem kryje się przebiegłość. Może tańczysz z miejsca na miejsce, z Ministerstwa do Nokturnu/Hogsmeade/Twin Rocks/Doliny Godryka lub gdziekolwiek indziej. Masz duże ambicje. Wiemy o sobie więcej niż mówimy na głos. Dlaczego? Bo jesteśmy rodzeństwem, a genów nie jesteśmy w stanie wyprzeć. Pan doskonały. Dziedzic fortuny, pupil pani matki, której daleko do Morticii Addams. Urodziłeś się około 1955, jeśli się nie mylę, 23 września. Najbliżej ci do kobiety, która cię urodziła.
Jesteś również w mojej koszmarnej bajce Jafarem.

AKTUALNE

Wszystko wyżej aktualne oczywiście <3

Obrazek

Awatar użytkownika
Moje RPGi
Seul
Pomógł(a) : 1 raz

#58952 08 lis 2022, 10:50

Podbiję i polecę graczkę. Ma mnóstwo pomysłów na fabuły, ładnie pisze, jej posty są dynamiczne, pełne zwrotów akcji, tylko musisz mieć oczy dookoła głowy, jak z nią grasz. ;) Idealny gracz dla tych, którzy lubią wyzwania i dobrą inicjatywę.

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#59009 16 lis 2022, 14:59

@LeChat, pamiętaj że zawsze jesteś mile widziana! Sesję z Tobą zawsze będzie mi miło rozegrać <3

Szukajki u mnie aktualne! Chętnie tez miksuję i pomagam realizować pomysły. Może być brutalnie, a może być miło. Może być wzruszająco, a może być wręcz irytująco!

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#59110 02 gru 2022, 22:28

Nowy miesiąc, nowe przygody, nowe pomysły. Zapraszam serdecznie! Więcej informacji można odnaleźć w tym temacie (część to moja, ale inne też są bardzo fajne i można połączyć nawet kilka szukajek!):
http://magiclullaby.pisz.pl/showthread.php?tid=2319

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#59325 16 gru 2022, 0:47

Podbijam i zapraszam na wspólne rozkminy! <3

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#59535 06 sty 2023, 20:22

Powracam, żeby podbić i żeby zaprezentować moją listę propozycji na Abriella, mojej zjawiskowej postaci, ćwierćwili, byłego Puchona, ukrywającej się gwiazdy.

Karta Postaci Abriella

Obrazek

Poszukiwania:

Zapachy mogą się ze sobą łączyć. Mieszać. Mogą być bogatszym bukietem. Powiedz mi tylko na ucho, czego pragniesz i oczekujesz, a ja zajmę się resztą.

Rzadko szukam konkretnej twarzy, krwi, płci. Jeśli jest taka możliwość, możesz mi po prostu coś zaproponować. Razem możemy przekształcić wycinek z mojej historii.

Zapach drzewny

HEBANOWY

Obrazek

Zanurzasz się w alchemii, wyciągasz ku niemu dłoń i prezentujesz... tak, dokładnie, tak! Jest to kryształ lub surowiec, mający w sobie oczekiwane właściwości. A może jest w tym również nuta eksperymentu? A może jesteś tym lub tą, która wycofała się z tej transakcji biznesowej? Z jakiegoś powodu?

Aktualne dla teraźniejszej relacji i aktualne dla przeszłej

Zapach orientalny

AMBROWY

Obrazek

Stworzyłeś przepowiednię o mnie. Może nie byłeś tego świadom? Nie wiem. Nie wiem jaka była twoja intencja, ale się stało. Teraz jestem uwikłany w targowanie się ze swoim losem. I czy wyjdę z tego cało, czy uratuję to, co kryje się w nieprzejednanych słowach, czy odegram bardziej znaczącą rolę, to już inna sprawa.  Tylko my na ten moment znamy obfitujące w kolejne zapytania potencjalną przyszłość.

Aktualne, a treść wizji, czego ona dotyczy do ustalenia. Chętnie zamieszam

GOŹDZIKOWY

Obrazek

Nienawidzisz mnie. Może nie zawsze tak było, ale teraz tak jest. Mogę cię nie pamiętać, ba, nawet nie znać, ale to nie ma znaczenia. Ty coś innego. Mogła w tym kryć się początkowa sympatia, zainteresowanie, nienazwane potrzeby, ale z czasem... podpadłem ci. Swoimi działaniami, może rosnącymi wokół mnie skandalami. To już nie pasowało do twojej wizji. Mogłeś też żywić niechęć od dawna. Ale jak to się mówi, apetyt rośnie w trakcie jedzenia. Anonimowe listy? Wymyślne listy? Pogróżki? Życzenia śmierci? Śmiało. Do wyboru do koloru.

Aktualne, powody mogą są różne, wszystko jest możliwe do dogadania

PIŻMOWY

Obrazek

Jesteś Śmierciożercą albo poplecznikiem Czarnego Pana. Nie mam pojęcia z kim mam do czynienia, ale czuje twój oddech na karku. Aż cierpnie mi od niego skóra. Nie wiem czego chcesz, jaka jest twoja motywacja, idąca za tym, na co mnie skazywałeś. Byłeś jednym z główniejszych powodów mojego rozsypania się. Teraz wciąż strach się nasila, obawa, że jednak nie odpuściłeś. Przerażające obietnice, paczki z prezentami od których robiło mi się słabo.

Aktualne, do obgadania rozszerzone tło

Zapach kwiatowy

LAWENDOWY

Obrazek

Byłem obsesją. Może nawet jestem dalej. Śledziliście moje kroki, ulegaliście urokowi, który roztaczałem. Z fotografii, ze sceny, z wybiegów. Może tego już nie ma, wybudziliście się z głębokiego snu, a może nadal to trwa niczym nienasycone pragnienia. Ucieczka od przygnębiającej, przytłaczającej codzienności.

Aktualne dla dowolnej ilości chętnych. Wstępnie dam, że dla 3

JAŚMINOWY

Obrazek

Staram się pilnować. Działać wedle uporządkowanego planu, rytmu dnia, ale nieraz nie potrafię być w wykreowanej przez siebie roli 24 godziny na dobę. Wtedy ginę w pędzie, w fali nic nie mówiących mi twarzy. Tęsknię, przecież tęsknię za tym, co miałem. Za największą radością mojego życia. Za moim Słońcem, od którego mógłbym się spalać. Dlatego daję dotknąć swojej twarzy i męskich ramion. Zaproponowany odrobinę alkoholu, otumanienia. Ale zanim będzie z tego coś więcej, wymykam się. Nie chcę niczego więcej.

Aktualne

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#59676 27 sty 2023, 22:21

Teraz przyszedł czas na przedstawienie innej sylwetki. Mój badacz, osoba silnie skorelowana z 'dark academy aesthetic' już od paru dobrych lat, Charles Myrnin Hucksberry.

Obrazek

-> tablica
-> playlista

Co mogę zagwarantować?
- nie ucieknę, bo jestem adminem i to z długim stażem (przymarzłam do fotela, wydało się)
- podrzucę pomysły, w tym potencjalne relacje z innymi postaciami (mam kilka swoich, ale spokojnie, są jeszcze inni)
- podpowiem jak się zorganizować w przypadku KR i umiejek, jeśli będziesz potrzebować pomocy

Poszukiwania:

Welcome to my science world
Obrazek

Magiczni badacze, uczestnicy czarodziejskich konferencji poświęconych nauce, myśliciele, wynalazcy, wszelacy ludzie nauki i sztuki, łączcie się. Wymieniajmy się listami, poglądami, unikajmy się lub działajmy wspólnie, róbmy sobie na złość lub starajmy się podołać w tych trudnych czasach. Przetrwać. Z niektórymi z Was Charles może mieć do czynienia na co dzień, np. chodząc w te same miejsca, należąc do tych samych klub czy stowarzyszeń. Wszystko jest do zrobienia.
Mile widziani są też dziennikarze dla których z jakiegoś powodu figura Charlesa Hucksberry'ego mogłaby być interesująca. Tajemnica? Jego rodzina? Dziwne przypadki w jego otoczeniu? Teorie spiskowe? Nauka i jego badania czy podróże? Do wyboru do koloru.

Aktualne (nieograniczone)

Ci wybrani
Obrazek

Od pewnego czasu chodzi za nim pewna myśl. Myśl utworzenia grupy ambitnych czarodziejów, gotowych na zgłębianie magii na poważnie. Jej struktury, przepływu, oddziaływania, ale nie tylko. Widzę Charlesa jako inicjatora, ekscentrycznego przewodniczącego, który skupiał się na nauczaniu głodnych wiedzy umysłów, przy równoczesnej kontemplacji świata jako takiego. Nieważne jest pochodzenie, wiek czy płeć. Liczy się pociąg do wiedzy. Zagraj z nim w grę pt. "Spróbuj mnie przekonać, że warto na ciebie poświęcać czas". Można pod to podpiąć także próby zakończone porażką.

Aktualne (4 wolne miejsca)

Nemezis
Obrazek

Nie pamięta, kiedy było ich pierwsze spotkanie i jak ono wyglądało - o ile w ogóle było, bo wszak zawsze mogłeś obserwować mnie z ukrycia. I z tego ukrycia próbować sabotować. Charlesa badania, może nawet jego pracę w Hogwarcie - wcale by się nie zdziwił. Czyżbyś miał coś wspólnego z tamtym wypadkiem Hucksberry'ego? Mogłeś mieć jakiś powód - nie odpowiadał ci jego sposób bycia, może coś o nim od kogoś usłyszałeś, kiedy byli razem w Hogwarcie, a może stało się to całkiem przypadkiem? Pewnie lubisz zagadki, co jakiś czas dostaje on od ciebie listy, które zazwyczaj ignoruje, bo już się domyślił, że próbujesz zwrócić na siebie jego uwagę, a on takiej satysfakcji nie zamierza ci ofiarować. Ale masz czas. I pieniądze zapewne też.

Aktualne

Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Moje RPGi
Kołysanka i Danka

#60045 05 mar 2023, 15:49

Wyciągam na powierzchnię!
Będzie ładniej tu. Kiedyś <3

Obrazek