- TROSZECZKĘ O TOBIE
JESTEM: Dominika, Doma, Masza, Miśka - preferuję dwa środkowe!
O SOBIE: Dwudziestokilkuletnia (nie wdawajmy się w szczegóły!) studentka filologii germańskiej z językiem szwedzkim, patentowany i dyplomowany leń, zdeklarowana pastafarianka, już wkrótce nauczyciel niemieckiego. Rozwiązuję problemy nawet, jeśli ich nie ma i świetnie dogaduję się z butelką dowolnego alkoholu (chcesz wkupić się w moje łaski? Szukaj najbliższego monopolowego). Wybucham śmiechem na pogrzebach, udaję, że potrafię słuchać i na domiar złego sprawdzam się w roli mistrza zen. Bipolarność to moje drugie imię, przez co nawet młody Werter i jego cierpienia odbiegają w przedbiegach, zaś seksualne aluzje to nieodłączna część upływu dnia. Od pięciu lat z roczną przerwą błąkam się po pbf-owym rynku, stosuję taktykę dystansu poznawczego, uśmiecham się nawet przez sen, nie palę, nie piję (w małych ilościach). Z natury dusza pomocna i ciepła, z doświadczenia - spostrzegawczy efekt uboczny społeczeństwa.
ULUBIONA KSIĄŻKA: najbardziej znienawidzona kwestia przez mole książkowe - wybieranie ulubionej książki jest jak decydowanie, które dziecko najbardziej się kocha (bo wiadomo, że najmłodsze - powiedziała trzecia i ostatnia latorośl rodziców). W każdym razie, stawiam na Samotność 12 Arsena Riewazowa, Władcę Pierścieni, twórczość Kinga, Millenium, pana Pottera oraz trylogię husycką.
ULUBIONY SERIAL: burzliwa miłość do Shameless US, nieco bardziej stonowana do Supernatural oraz wieczna aż po grób do Gry o Tron, How I Met Your Mother i How to Get Away with Murder! Poza tym szeroki wachlarz złożony z Sense8, Mr. Robot, Sherlock, Orange is The New Black, The Walking Dead, Downtown Abbey, Misfits, True Blood, Friends, Skins.
ULUBIONY FILM: Święci z Bostonu, Urodzeni mordercy, Bękarty Wojny.
ULUBIONY GATUNEK MUZYCZNY: Metallica od urodzenia!
- UMIEJĘTNOŚCI
ZNAM SIĘ NA: niemieckiej gramatyce, polskiej historii, rosyjskiej literaturze, międzynarodowym języku miłości! Do tego dojdzie grafika, troszkę css'a, fabularne psocenie i posty długości nowelek.
POMOGĘ Z: avatarami, kodami, dramami, merytorycznym wsparciem zza kulis!
- TROCHĘ O FORACH
PREFEROWANA TEMATYKA FORÓW: fantastyka z umiarkowaną ilością mechaniki, potterowskie, historyczne & oparte na seriach książek, które czytałam i pokochałam.
FORA NA KTÓRYCH GRAŁEM:
» LatestGeneration jako Scorpius Malfoy,
» Seven Kingdoms jako Aylward Baratheon i Laena Waters,
» Panem jako Etaine Donovan,
» Imaginetime jako Anastasia Daniels,
» Francja jako Fiodor Chirjakow i Jesper von Westerholt
» Petersburg jako Igor Aristov, kniaź alkoholowego imperium.
+ cała rzesza potterowskich, gdzie nie było dane mi zagrzać miejsca dłużej.
AKTUALNIE GRAM NA:
» fortherealm jako Willem Reyne & Aenys Velaryon.
ULUBIONE WYGLĄDY:
- » żeńskie i męskie: za każdym razem inne!