Bardzo się cieszę, że tak dużo osób się wypowiedziało i zachęcam do dalszej dyskusji

Pozwoliłam sobie zrobić krótkie podsumowanie Waszych oczekiwań. Na początek od razu daję znać, że pierwsze zgłoszenia do ekipy już są. Jeśli ktoś jeszcze miałby czas i ochotę, by zbudować przyjemne miejsce do gry - zapraszam serdecznie na pw!
Polskim miasteczku [...] Chociaż nie odrzuciłabym innego kraju, nawet tego USA;
Małe polskie miasteczko;
Wolałabym wymyślone miasto;
Zdecydowanie jestem za polskim klimatem;
A dla mnie zdecydowanie nie Polskie;
tęsknię za klimatem małych miasteczek
Wychodzi więc na to, że większość mogłaby zagrać na czymś osadzonym w Polsce (co jednocześnie wcale nie musi być realnym miasteczkiem). Są głosy o USA czy innych lokalizacjach, ale właściwie istotniejsza niż lokalizacja jest
FABUŁA
Nie jest to zaskoczeniem. Sama lokalizacja, bez fabuły, pomysłu i pasji adminów, nie uratuje niczego. Analizując powyższe, wychodzi na to, że chcemy forum
O zwykłych mieszkańcach z różnorodnymi zawodami, zamiast kolejnego miejsca pełnego policjantów i biznesmenów. Jednocześnie
Raczej coś surowego i nielukrowanego. Mazury, jezioro, lasy, turystyka, która zamiera po sezonie letnim. Co zamyka się w tym przesłaniu
mała mieścina, która oprócz bycia sobie tak o SL-em, ma też własną fabułę.
Analizując te wypowiedzi, mam takie wrażenie, że wszyscy tęsknią po prostu za forum, gdzie dzieje się coś, co angażuje i wpływa na całą społeczność. Za fabułą, która nie pozostawia użytkownika samego, a pozwala mu budować to miejsce. Nie znam co prawda przytoczonych przykładów małych miasteczek, ale słyszałam o nich. Ja dorzucam od siebie do wspominek Alaskę, która była dopracowana wizualnie, fabularnie i nie było tam żadnej przesady. Notuję sobie to i będziemy o tym dyskutować w mniejszym gronie.
Zdecydowałyśmy się też spróbować coś stworzyć.
Serdecznie zapraszamy chętne osoby do naszej ekipy - zobaczymy co nam z tego wyjdzie ;) Jedno wiemy już teraz - nie chcemy oddać niczego na szybko więc dajcie nam czas na budowę :)