Na jakim RPG byście zagrali?

Masz pomysł na RPGa, ale nie nadaje się to jeszcze do tego, aby nazwać to zapowiedzią? Chcesz zbadać, czy w ogóle ktoś byłby zainteresowany? Stwórz temat w tym dziale!
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
O mnie
Nie wiem, co robię ze swoim życiem.
Moje RPGi
What Comes After, Opad

#63305 11 sty 2026, 22:56

Ja to bym miała ochotę na jakieś legitne high fantasy w autorskim świecie. Ale takie w prawdziwie autorskim innym świecie, a nie kolejny Underworld, Naruto czy post apo z większą ilością fiction niż science.
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Jestem dumnym dziwakiem z zabójczym ćpuńskim spojrzeniem.
Przepychać lubię się jedynie na fabule.
Moje RPGi
Kołysanka
Podziękował(a): 2 razy | Pomógł(a) : 6 razy
 disaster69

#63311 16 sty 2026, 17:10

A ja bym uległa forum na bazie seriali Buffy Postrach Wampirów i Angel. Przygaszony klimat lat 90./początku 2000.
Wampiry, demony, czarownice, potwory.
5 Obrazek

Obrazek
Wide open ears
Disarm the dream tickler
In the constant moment
Let the blood flow

Awatar użytkownika

#63313 18 sty 2026, 21:03

Mnie się marzy miejsce, w którym liczyły się będą tylko wątki. Bez eventów i scenariuszy.
4 Obrazek 4 Obrazek

Awatar użytkownika

#63323 28 sty 2026, 10:34

Kaisarixn pisze:
18 sty 2026, 21:03
Mnie się marzy miejsce, w którym liczyły się będą tylko wątki. Bez eventów i scenariuszy.
To może być każde forum - wystarczy nie brać udziału w eventach/scenariuszach :idk:

Mnie się marzy jakieś średnie/większe miasto w USA, ale nie setny Nowy Jork/Los Angeles... ktoś, coś?
2 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
dramat
Moje RPGi
coś bym popsociła
Podziękował(a): 1 raz | Pomógł(a) : 2 razy

#63324 28 sty 2026, 17:54

sleepwalker pisze:
28 sty 2026, 10:34
To może być każde forum - wystarczy nie brać udziału w eventach/scenariuszach :idk:
Dosłownie miałam pisać to samo! :lol:

sleepwalker pisze:
28 sty 2026, 10:34
Mnie się marzy jakieś średnie/większe miasto w USA, ale nie setny Nowy Jork/Los Angeles... ktoś, coś?
Albo Salem! Z lokalnymi legendami jakoby wiedźmy dalej mieszały w interesach miasta w ramach zemsty za procesy czarownic. Klasyczny SL, ale z nutką tajemnicy i paranormalnych zdarzeń a la Rojst.
4 Obrazek

Awatar użytkownika
Podziękował(a): 6 razy | Pomógł(a) : 59 razy

#63325 28 sty 2026, 19:13

Zabierzcie mnie do Westeros :pls:
4 Obrazek
I nie ma już nic.

Awatar użytkownika
Moje RPGi
morsy

#63326 30 sty 2026, 20:26

podbijam Westeros!!!! nowy serial z uniwersum idealnie podsyca tęsknotę..... *.*

Awatar użytkownika
O mnie
Nie wiem, co robię ze swoim życiem.
Moje RPGi
What Comes After, Opad

#63327 31 sty 2026, 11:39

Odkrywanie Dzikiego Zachodu i pierwsza gorączka złota <3
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
guten morgen, willkomen meine damen und herren
Moje RPGi
auf keinen fall
Pomógł(a) : 1 raz
 pffifering

#63328 31 sty 2026, 17:51

Ostatnio myślałm o… Moskwie? Jakaś mafia rosyjska, oligarchowie. W sumie nie wiem czy kiedyś było miasto ze wschodniej granicy od nas?

Ze względu na ostatnie wydarzenia polityczne to jeszcze wpadła mi Grenlandia i Nuuk? Zimne miasto zajmujące się rybołstwem. Odcięte i otoczone zarazem naturą

Stambuł, Rio de Janerio… Cokolwiek czego jeszcze nie było i miało jakiś swoj klimat
1 Obrazek 1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
dramat
Moje RPGi
coś bym popsociła
Podziękował(a): 1 raz | Pomógł(a) : 2 razy

#63329 02 lut 2026, 20:00

Pfifferling pisze:
31 sty 2026, 17:51
Stambuł, Rio de Janerio… Cokolwiek czego jeszcze nie było i miało jakiś swoj klimat
A to nie jest takie trochę na siłę szukanie nowości i pozornej innowacji? Klimat tworzy społeczność forum i można go uzyskać w kolejnym Nowym Jorku lub małej mieścinie, jeśli jest ciekawie poprowadzona fabuła/zbudowana struktura forum przyjazna graczom i stworzy się tam społeczność, która chce ten kawałek internetu pielęgnować. Bez tego nawet najbardziej zaskakująca lokacja nie uciągnie zbyt długo.
Poza egzotycznymi nazwami w innym języku, co takie miejsca mają do zaoferowania innego? Pytam z ciekawości, bo naprawdę nie wiem, a może masz na to jakąś fajną i świeżą koncepcję, o której nie pomyślałam. Chętnie dowiem się więcej.
2 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
turlaj dropsa
Moje RPGi
dajcie małe miasteczko
chwilowo niedostępna
Podziękował(a): 6 razy | Pomógł(a) : 2 razy

#63331 03 lut 2026, 10:37

A ja wciąż podbijam Warszawę i do puli dorzucam Włochy.
1 Obrazek 1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
a dajcie spokój, kto to widział takie ograniczenia na edenie
Podziękował(a): 9 razy | Pomógł(a) : 75 razy

nata#9784
 9712089

#63332 wczoraj, 17:07

cuks pisze:
03 lut 2026, 10:37
A ja wciąż podbijam Warszawę i do puli dorzucam Włochy.
Warszawa Włochy idealne połączenie
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
guten morgen, willkomen meine damen und herren
Moje RPGi
auf keinen fall
Pomógł(a) : 1 raz
 pffifering

#63333 wczoraj, 18:58

blossom pisze:
02 lut 2026, 20:00
Pfifferling pisze:
31 sty 2026, 17:51
A to nie jest takie trochę na siłę szukanie nowości i pozornej innowacji? Klimat tworzy społeczność forum i można go uzyskać w kolejnym Nowym Jorku lub małej mieścinie, jeśli jest ciekawie poprowadzona fabuła/zbudowana struktura forum przyjazna graczom i stworzy się tam społeczność, która chce ten kawałek internetu pielęgnować. Bez tego nawet najbardziej zaskakująca lokacja nie uciągnie zbyt długo.
Poza egzotycznymi nazwami w innym języku, co takie miejsca mają do zaoferowania innego? Pytam z ciekawości, bo naprawdę nie wiem, a może masz na to jakąś fajną i świeżą koncepcję, o której nie pomyślałam. Chętnie dowiem się więcej.
Ktoś może chcieć “małe miasteczko w USA bez żadnych wątków w fabule”, Warszawę, małe miasteczko we Włoszech albo “inne teksańskie klimaty”, a nie można myśleć oczymkolwek innym? XD Bo nie wiem o co właściwie chodzi. Ostatecznie w SLach wszedzie chodzi o to samo, więc czemu nie tworzyć samych Nowych Jorków?
Każde miasto można wykorzystać i utworzyć jakiś klimat do tego. Przecież nikomu nie każe robić reserchu i robić TERAZ forum takiego i takiego, bo chce zagrać. Może kiedyś ktoś wejdzie i się zainspiruje. A może nie i to oleje. Mam rzucać cały background na czym bym zagrała? To chyba luźny wątek?
Fawele? Oligarchowie i zamordyzm jakkolwiek tego nie ująć? Czy Stambuł i po prostu inna niż kultura europejska?
Daleko mi od tworzenia postaci na jedno kopyto i wszędzie rozgrywania tych samych wątków, ale dalszą kulturą niż tą amerykańską, która jest ciągle na SLach, czy europejską, bym nie pogardziła. Tyle.

Dobrym przykładem jest tu Nowy Orlean, bo lalki dobrze wykorzystały bacground miasta. A nadal to USA. Nic nie szkodzi zrobić tego z czymś innym.

Nie każdego musi to obchodzić - Jak tworzę postać to lubię zagłebić się w historię miasta czy państwa, obecną czy wcześniejszą sytuację społeczeństwa tam i odnieść się dotego w biografii, związaċ postać z tym miastem. Dla mnie taki Nowy Jork jest już nijaki i nudny. Jak ktoś robi postacie “przejezdne” czy takie, które mogłyby się pojawić gdziekolwiek - to spoko jak akurat do wątku jest to potrzebne, ale nie zawsze ktoś musi chcieć się skupić tylko na indywidualnym wątku.
2 Obrazek