Na jakim RPG byście zagrali?
O mnie
Nie wiem, co robię ze swoim życiem.
Moje RPGi
What Comes After, Opad
[ Prezentacja ]
Ja to bym miała ochotę na jakieś legitne high fantasy w autorskim świecie. Ale takie w prawdziwie autorskim innym świecie, a nie kolejny Underworld, Naruto czy post apo z większą ilością fiction niż science.
1
O mnie
Jestem dumnym dziwakiem z zabójczym ćpuńskim spojrzeniem.
Przepychać lubię się jedynie na fabule.
Przepychać lubię się jedynie na fabule.
Moje RPGi
Kołysanka
A ja bym uległa forum na bazie seriali Buffy Postrach Wampirów i Angel. Przygaszony klimat lat 90./początku 2000.
Wampiry, demony, czarownice, potwory.
Wampiry, demony, czarownice, potwory.
5

Wide open ears
Disarm the dream tickler
In the constant moment
Let the blood flow
To może być każde forum - wystarczy nie brać udziału w eventach/scenariuszach
Mnie się marzy jakieś średnie/większe miasto w USA, ale nie setny Nowy Jork/Los Angeles... ktoś, coś?
2
O mnie
dramat
Moje RPGi
coś bym popsociła
Dosłownie miałam pisać to samo!sleepwalker pisze: ↑28 sty 2026, 10:34To może być każde forum - wystarczy nie brać udziału w eventach/scenariuszach![]()
Albo Salem! Z lokalnymi legendami jakoby wiedźmy dalej mieszały w interesach miasta w ramach zemsty za procesy czarownic. Klasyczny SL, ale z nutką tajemnicy i paranormalnych zdarzeń a la Rojst.sleepwalker pisze: ↑28 sty 2026, 10:34Mnie się marzy jakieś średnie/większe miasto w USA, ale nie setny Nowy Jork/Los Angeles... ktoś, coś?
4
Zabierzcie mnie do Westeros 
4
I nie ma już nic.
O mnie
Nie wiem, co robię ze swoim życiem.
Moje RPGi
What Comes After, Opad
[ Prezentacja ]
Odkrywanie Dzikiego Zachodu i pierwsza gorączka złota 
1
O mnie
guten morgen, willkomen meine damen und herren
Moje RPGi
auf keinen fall
Pomógł(a) : 1 raz
Ostatnio myślałm o… Moskwie? Jakaś mafia rosyjska, oligarchowie. W sumie nie wiem czy kiedyś było miasto ze wschodniej granicy od nas?
Ze względu na ostatnie wydarzenia polityczne to jeszcze wpadła mi Grenlandia i Nuuk? Zimne miasto zajmujące się rybołstwem. Odcięte i otoczone zarazem naturą
Stambuł, Rio de Janerio… Cokolwiek czego jeszcze nie było i miało jakiś swoj klimat
Ze względu na ostatnie wydarzenia polityczne to jeszcze wpadła mi Grenlandia i Nuuk? Zimne miasto zajmujące się rybołstwem. Odcięte i otoczone zarazem naturą
Stambuł, Rio de Janerio… Cokolwiek czego jeszcze nie było i miało jakiś swoj klimat
1
1
1
O mnie
dramat
Moje RPGi
coś bym popsociła
A to nie jest takie trochę na siłę szukanie nowości i pozornej innowacji? Klimat tworzy społeczność forum i można go uzyskać w kolejnym Nowym Jorku lub małej mieścinie, jeśli jest ciekawie poprowadzona fabuła/zbudowana struktura forum przyjazna graczom i stworzy się tam społeczność, która chce ten kawałek internetu pielęgnować. Bez tego nawet najbardziej zaskakująca lokacja nie uciągnie zbyt długo.Pfifferling pisze: ↑31 sty 2026, 17:51Stambuł, Rio de Janerio… Cokolwiek czego jeszcze nie było i miało jakiś swoj klimat
Poza egzotycznymi nazwami w innym języku, co takie miejsca mają do zaoferowania innego? Pytam z ciekawości, bo naprawdę nie wiem, a może masz na to jakąś fajną i świeżą koncepcję, o której nie pomyślałam. Chętnie dowiem się więcej.
2
O mnie
a dajcie spokój, kto to widział takie ograniczenia na edenie
Warszawa Włochy idealne połączenie
1
O mnie
guten morgen, willkomen meine damen und herren
Moje RPGi
auf keinen fall
Pomógł(a) : 1 raz
Ktoś może chcieć “małe miasteczko w USA bez żadnych wątków w fabule”, Warszawę, małe miasteczko we Włoszech albo “inne teksańskie klimaty”, a nie można myśleć oczymkolwek innym? XD Bo nie wiem o co właściwie chodzi. Ostatecznie w SLach wszedzie chodzi o to samo, więc czemu nie tworzyć samych Nowych Jorków?blossom pisze: ↑02 lut 2026, 20:00A to nie jest takie trochę na siłę szukanie nowości i pozornej innowacji? Klimat tworzy społeczność forum i można go uzyskać w kolejnym Nowym Jorku lub małej mieścinie, jeśli jest ciekawie poprowadzona fabuła/zbudowana struktura forum przyjazna graczom i stworzy się tam społeczność, która chce ten kawałek internetu pielęgnować. Bez tego nawet najbardziej zaskakująca lokacja nie uciągnie zbyt długo.Pfifferling pisze: ↑31 sty 2026, 17:51Stambuł, Rio de Janerio… Cokolwiek czego jeszcze nie było i miało jakiś swoj klimat
Poza egzotycznymi nazwami w innym języku, co takie miejsca mają do zaoferowania innego? Pytam z ciekawości, bo naprawdę nie wiem, a może masz na to jakąś fajną i świeżą koncepcję, o której nie pomyślałam. Chętnie dowiem się więcej.
Każde miasto można wykorzystać i utworzyć jakiś klimat do tego. Przecież nikomu nie każe robić reserchu i robić TERAZ forum takiego i takiego, bo chce zagrać. Może kiedyś ktoś wejdzie i się zainspiruje. A może nie i to oleje. Mam rzucać cały background na czym bym zagrała? To chyba luźny wątek?
Fawele? Oligarchowie i zamordyzm jakkolwiek tego nie ująć? Czy Stambuł i po prostu inna niż kultura europejska?
Daleko mi od tworzenia postaci na jedno kopyto i wszędzie rozgrywania tych samych wątków, ale dalszą kulturą niż tą amerykańską, która jest ciągle na SLach, czy europejską, bym nie pogardziła. Tyle.
Dobrym przykładem jest tu Nowy Orlean, bo lalki dobrze wykorzystały bacground miasta. A nadal to USA. Nic nie szkodzi zrobić tego z czymś innym.
Nie każdego musi to obchodzić - Jak tworzę postać to lubię zagłebić się w historię miasta czy państwa, obecną czy wcześniejszą sytuację społeczeństwa tam i odnieść się dotego w biografii, związaċ postać z tym miastem. Dla mnie taki Nowy Jork jest już nijaki i nudny. Jak ktoś robi postacie “przejezdne” czy takie, które mogłyby się pojawić gdziekolwiek - to spoko jak akurat do wątku jest to potrzebne, ale nie zawsze ktoś musi chcieć się skupić tylko na indywidualnym wątku.
2