Na jakim RPG byście zagrali?

Masz pomysł na RPGa, ale nie nadaje się to jeszcze do tego, aby nazwać to zapowiedzią? Chcesz zbadać, czy w ogóle ktoś byłby zainteresowany? Stwórz temat w tym dziale!
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
Podziękował(a): 1 raz | Pomógł(a) : 1 raz

#56952 12 gru 2021, 16:31

Dancingqueen pisze:
03 gru 2021, 21:46
Ostatnio cały czas prześladuje mnie myśl, że pograłabym na jakimś New York never sleeps 🤷‍♀️ Dawno nie było nic z ogromnych miast
Szczerze mówiąc też bym zagrała na nyc, więc mam nadzieję że znajdzie się jakaś fajna ekipa *.*

Awatar użytkownika
O mnie
trying to do my bestpacito here
Moje RPGi
idą do wora
Pomógł(a) : 1 raz

#56954 12 gru 2021, 22:11

fassylover pisze:
29 lis 2021, 11:54
Forum post apo bez początków apokalipsy jeśli chodzi o zombie. Oglądam TWD:Beyond World i widziałabym grę w bardziej zaawansowanych realiach niż pokazano to w TWD :brewki:

Poza zombie jest wiele możliwości na ciekawą akcję: blackout, kataklizm, atak jądrowy ect. Fajnie byłoby zobaczyć i pograć na takim forum :omg:
a ja tutaj podbijam, chociaż chciałabym zobaczyć typowe zombiaki!
2 Obrazek
  • Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
pomagam ludziom w podejmowaniu złych decyzji, bo w życiu podejmuję tylko takie. Lubię koty.
Moje RPGi
cotton, haraedo.
uśpiony, ale obecny
Podziękował(a): 10 razy | Pomógł(a) : 2 razy

jinikka

#56959 13 gru 2021, 16:53

bella ćwir pisze:
12 gru 2021, 22:11
fassylover pisze:
Forum post apo bez początków apokalipsy jeśli chodzi o zombie. Oglądam TWD:Beyond World i widziałabym grę w bardziej zaawansowanych realiach niż pokazano to w TWD :brewki:

Poza zombie jest wiele możliwości na ciekawą akcję: blackout, kataklizm, atak jądrowy ect. Fajnie byłoby zobaczyć i pograć na takim forum :omg:
A i ja podbiję. Blackout, kataklizmy, wirusy i inne takie z radością przyjmiemy. <3
2 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
focusing on myself
no longer available
Podziękował(a): 3 razy | Pomógł(a) : 1 raz

#56961 14 gru 2021, 9:34

Forum na podstawie serialu Sweet Tooth :<3: post-apo, dzieci przypominające zwierzęta, wojsko ich szukające, eksperymenty. Przygarnęłabym mocno. Chociaż nie ukrywam, że z wizami rysunkowymi :D
4 Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Podziękował(a): 1 raz

#56972 15 gru 2021, 12:58

bella ćwir pisze:
12 gru 2021, 22:11
fassylover pisze:

Też czekam na zombie! Pragnienie jest tak wielkie, że wezmę wszystko co ktoś stworzy :w8:

Awatar użytkownika
Moje RPGi
czekam na postapo
Podziękował(a): 7 razy
 Wilczek#2397

#56978 15 gru 2021, 17:44

Jakiekolwiek postapo tak naprawdę - zombiaki, mutanty, kataklizmy, skażenie, blackout, cokolwiek. Osobno, pomieszane, wszystko razem. Nieważne. Przygarnę wszystko. :bzz:

Awatar użytkownika
O mnie
Bujam się po forach dopiero od 2020 roku, toteż całkiem świeża krew ze mnie. O, i lubuję się w SL'kach.
Moje RPGi
Dzierżę Seul na spółę (See the Hallyu).
 Baskervillain#3507

#56980 16 gru 2021, 16:53

Pograłabym na jakimś SL, które działoby się w Korei Południowej, Chinach, Rosji, Francji lub Niemczech. Ot, żeby sobie odbić trochę przesiadywanie na forkach, gdzie akcje rozgrywały się tylko i wyłącznie w krajach anglojęzycznych.
Ale koniecznie w jakiejś większej metropolii, bo do małomiasteczkowych się nie nadaję...
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Próbuję być odpowiedzialna, ale jakoś mi nie idzie
Moje RPGi
Nowy Orlean
Czas już na zimowy sen Potem pisać będzie lżej
Podziękował(a): 1 raz | Pomógł(a) : 2 razy

moonlight_13

#56983 17 gru 2021, 20:16

Może coś na podstawie Outer Banks?
Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Zawodowo leniuchuję i zabijam smoki w Rumuni.
Podziękował(a): 21 razy

#57132 04 sty 2022, 16:06

Pograłabym wampirem, ale w środowisku nieco poważniejszym niż typowe wampiry z TVD, ale zarazem nie tak poważnym jak jest to na bloodlines. Coś pomiędzy! Ostatnio grywam w Vampyra i tam jest cudowny klimat XX wiecznego Londynu, a sam content wydaje się oryginalny (dla mnie). Forum mogłoby być historyczne lub nie, to akurat jest mi obojętne.
5 Obrazek

#57142 05 sty 2022, 0:37

To może z innej paki... Los Angeles w 1984? Taki historyczny SL opowiadajacy o czasach gdy świat był trochę inny niż dziś. Brak telefonów komórkowych, inna dynamika życia a jednocześnie świat podobny do tego który znamy...
Byłoby to coś zupełnie innego, a do tego tło pisałoby się samo😉
1 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
a dajcie spokój, kto to widział takie ograniczenia na edenie
Podziękował(a): 9 razy | Pomógł(a) : 74 razy

nata#9784
 9712089

#57143 05 sty 2022, 9:07

Isselhorst pisze:
05 sty 2022, 0:37
To może z innej paki... Los Angeles w 1984? Taki historyczny SL opowiadajacy o czasach gdy świat był trochę inny niż dziś. Brak telefonów komórkowych, inna dynamika życia a jednocześnie świat podobny do tego który znamy...
Byłoby to coś zupełnie innego, a do tego tło pisałoby się samo😉
Chyba przy którymś sezonie Stranger Things były takie plany! Ja bym chętnie na takim pograła :lol:

Awatar użytkownika
O mnie
Za dużo gram w Guild Wars.
 krynicazazdrości#9189

#57145 05 sty 2022, 14:41

Faravahar pisze:
04 sty 2022, 16:06
Pograłabym wampirem, ale w środowisku nieco poważniejszym niż typowe wampiry z TVD, ale zarazem nie tak poważnym jak jest to na bloodlines. Coś pomiędzy! Ostatnio grywam w Vampyra i tam jest cudowny klimat XX wiecznego Londynu, a sam content wydaje się oryginalny (dla mnie). Forum mogłoby być historyczne lub nie, to akurat jest mi obojętne.
O tak, jeszcze niech fabuła skupia się na wampirach właśnie, bez wszystkich ras pobocznych i będziemy w domu <3
2 Obrazek

Awatar użytkownika

#57149 05 sty 2022, 20:07

A ja bym zagrała na jakimś mało miasteczkowym SL'u najlepiej małej mieścinie gdzieś w górach. Może nie tak malej, że nikt tam nie zagląda, ale gdzie większość jednak zna się jakoś z widzenia. Mogło by to być gdzieś w kanadzie/ameryce, Taka mieścina kojarząca się jednak z zimnem, gęstymi lasami i zaglądającymi przez okno łosiami.. i ciepłym ciastem.
1 Obrazek

Awatar użytkownika
Moje RPGi
pracuję nad magicznym midgardem
Podziękował(a): 1 raz

#57242 13 sty 2022, 22:51

Faravahar pisze:
04 sty 2022, 16:06
Podbijam! Uważam, że nieco historyczna odsłona takiej tematyki byłaby mocnym plusem.

Awatar użytkownika
O mnie
trying to do my bestpacito here
Moje RPGi
idą do wora

#57286 18 sty 2022, 10:20

W sumie to pograłabym na czymś umiejscowionym w Polsce, nie musi to nawet być nowe forum, reaktywacja jakiegoś starego też dobrze siądzie
1 Obrazek
  • Obrazek