My, my, those eyes like fire
I'm a winged insect, you're a funeral pyre
I'm a winged insect, you're a funeral pyre
Thomas żył życiem nieskomplikowanym, może nawet przesadnie prostym, dopóki nie podpadł niewłaściwemu, wysoko postawionemu człowiekowi, dla którego osobiste cele były istotniejsze, niż los nikomu nieznanego mężczyzny. Tom nie był bez skazy. Miał na swoim koncie przewinienia — oraz niepochlebne występki — które zadziałały na jego niekorzyść, dopełniając obraz niereformowalnego degenerata. Jednak nie był zimnokrwistym zabójcą, o co został oskarżony i na podstawie umyślnie stworzonych dowodów, skazany na odsiadkę w więzieniu o możliwie najwyższym rygorze.
Come now, bite through these wires
I'm a waking hell and thе gods grow tired
I'm a waking hell and thе gods grow tired
Po latach długiej, mozolnej walki Thomas wyszedł na wolność. Ludzie zawsze stanowią najsłabsze ogniwa i to także oni zawiedli w spisku poczynionym przeciwko niemu. Ostatecznie czyjeś sumienie nie wytrzymało świadomości, iż niewinny mężczyzna odsiadywał wyrok, czekając na ustalenie dnia egzekucji, a uparta, niestrudzona prawniczka swoją nieustępliwością namówiła mężczyznę do złożenia tym razem prawdziwych zeznań. Cały misterny plan zaczął sypać się niczym domek z kart, a Tom odzyskał upragnioną wolność i niemałe odszkodowanie, które miało wynagrodzić mu lata niesłusznego cierpienia.
Reset my patiеnt violence along both lines of a pathway higher
Grow back your sharpest teeth, you know my desire
Grow back your sharpest teeth, you know my desire
Wersja pierwsza
— poszukiwana nieświadoma sprawczyni całego zajścia— córka senatora bądź gubernatora, która w swoich żywocie mocno zbłądziła — i w tym błędzie znalazła mojego nieidealnego jegomościa
— nie był typem, w którym mogła — a tym bardziej powinna — się zakochać, zwłaszcza że początkowo był jej opiekunem w ramach spotkań grupy AA/AN
— ich miłość nie miała prawa się wydarzyć — jednak się wydarzyła — a na jej przeszkodzie stanął nadopiekuńczy tatuś
— dziewczyna uwierzyła w winę Thomasa, zerwała wszelkie kontakty i zaczęła żyć własnym życiem, aż do dnia, w którym w wiadomościach usłyszała, że ten został oczyszczony z zarzutów
Wersja druga
— poszukiwana pani adwokat, która zaangażowała się zbyt mocno w jego sprawę— zgodziła się wziąć jego sprawę, gdy wszyscy inni już zrezygnowali, bo po rozmowie z nim miała przeczucie, że był niewinny
— im głębiej grzebała, tym więcej nieścisłości odnajdywała i ostatecznie osiągnęła swój cel
— w tym wszystkim nawiązała z Thomasem więź, która wykraczała poza przeciętną relację klient-prawnik — którą teraz mają możliwość rozwijać, lecz gdzie ich to zaprowadzi?
Dodatkowe informacje
— są to dwie propozycje, które narodziły mi się w głowie (docelowo zależy mi na znalezieniu jednej, głównej relacji), możemy je modyfikować, bo nie oczekuję, że ktoś przyjmie mój pomysł od A do Z, a nawet liczę na obopólną współpracę— jeszcze nie wiem, gdzie chciałabym rozegrać ten wątek, jest obecnie kilka miejsc do wyboru, więc zapewne się dogadamy
— w sprawie postaci — interesuje mnie tylko ten nasz wspólny fragment, co do reszty pozostawiam pełną dowolność, tobie ma się dobrze grać i oczekuję podobnego podejścia, gdyż mam pewien pomysł na tę postać i chciałabym go zrealizować
— nie śpieszy mi się, żeby rozgrywać to na już, liczę, że będzie to pomysł, który będzie można rozbudowywać o kolejne dramaty
— obecnie gram aktywnie na Cottonwood Falls, więc zainteresowanej osobie mogę pokazać, jak gram, jak wyglądają moje posty i czego mniej więcej oczekuję, odpisy raczej dłuższe niż krótsze (zazwyczaj piszę pomiędzy 600-1200 słów), tak 2-3 razy w tygodniu byłoby miło