Toronto dreams in every language

Jesteś ciekawy/a jakie nowe RPGi pojawiają się na rynku? Chcesz śledzić ich losy od samego początku? Zajrzyj do tego tematu i dowiedz się jak najwięcej.
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
O mnie
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe (pies, lin, astrid)
Moje RPGi
pracujemy nad tym!

#62958 08 cze 2025, 12:32

News from Toronto
  ❝ W porządku, czy dobrze mnie słychać? Wszyscy na pewno mnie słyszą? Tak? No, to możemy zaczynać! Witam wszystkich serdecznie na naszej wycieczce po Toronto! Nazywam się Liam, ale jeśli nie zapamiętacie – odpowiadam też na "ej, przewodniku!", tylko błagam, żadnego "proszę pana". Będę waszym towarzyszem przez te kilka najbliższych dni, więc nie zapomnijcie się uśmiechać – tu nawet gołębie bywają przyjaźniejsze niż gdzie indziej.
  Ciekawostka na start? W PATH – podziemnym labiryncie handlowym Toronto – można się zgubić szybciej niż w niejednym lesie, a i tak prędzej znajdziecie tam kawiarnię niż wyjście.
  Toronto to miasto kontrastów: od szklanych wieżowców Financial District, przez artystyczny klimat Leslieville, po spokojne alejki The Kingsway. Przez jego ulice przewinęli się aktorzy, politycy, mafiozi i bohaterowie dnia codziennego. To tygiel kultur, języków i historii – z ponad połową mieszkańców urodzonych poza Kanadą. Miasto, które ma wszystko… i zawsze coś jeszcze.
  Trzymajcie się grupy, bo w Toronto łatwo skręcić w bok i nagle znaleźć się w zupełnie innej opowieści

· · ─────── ·𖥸· ─────── · ·

  Mamy zaszczyt i niewątpliwą przyjemność poinformować Was, że intensywnie pracujemy nad nowym forum typu Second Life dla naszej społeczności. Wybrałyśmy Toronto w Kanadzie, taki kanadyjski Nowy Jork, według opinii eksperta, czyli... Google'a. Ale obiecujemy, że Toronto ma swój własny, unikalny klimat!
  Bez zbędnego przeciągania, przechodzimy do konkretów:

  🍁 Forum powstaje na płatnym hostingu. Z zapowiedzią przychodzimy na miesiąc przed otwarciem, opcja ukończenia wszystkiego w pierwszej połowie lipca jest bardzo realna, ale dokładną datę podamy w połowie czerwca!
  🍁 Nie przewidujemy ani fabuły przewodniej, ani rodzin fabularnych. Żadnych wielkich przewrotów, bo jesteśmy zdania, że użytkownicy najlepiej wiedzą, co i jak chcą grać. Ale jednocześnie nie zostawiamy Was bez niczego, bo mistrz gry będzie obecny. A i co miesiąc przewidujemy dodatkowe mini-eventy w postaci kalendariów, które urozmaicą Wam życie w Toronto i pozwolą na zebranie unikalnych odznak!
  🍁 Nad forum pracują obecnie trzy osoby, które zajmują się częścią merytoryczną i jedna, która prowadzi część techniczną. Nie wykluczamy powiększenia tego pierwszego grona, więc jeśli ktoś zainteresuje się współpracą z nami, to zapraszamy do kontaktu!
  🍁 Toronto zostało podzielone na sześć dystryktów, słynne The Six, jednak nie w sposób typowo-administracyjny, a taki, który będzie wygodniejszy dla nas, graczy. Zamiast trzymać się administracyjnych granic, które bywają nieintuicyjne i nierówne pod względem wielkości czy znaczenia, zastosowaliśmy podział na sześć głównych stref funkcjonalnych, który lepiej oddaje to, jak większość mieszkańców (i Google Maps, hehe) postrzega miasto na co dzień. Każda z tych części ma swój klimat, rytm i charakterystyczne miejsca – a co ważniejsze: każda jest wyraźna i łatwa do zapamiętania.
  🍁 W każdym dystrykcie znajdziemy wybrane trzy dzielnice. A w każdej dzielnicy: osiedle mieszkalne. Oznacza to, że mamy aż osiemnaście różnych miejsc, w których postacie mogą zamieszkać, ale nie martwcie się – wszystkie są unikalne i mają swóje typ lokum.
  🍁 Nie zabraknie tego, co wielu z nas lubi, czyli... odznak! Mnóstwa odznak! Dla użytkowników, dla postaci, z fabuły, za osiągnięcia a i dodatkowo, w osobnym polu: odznaka za ilość postów, którą w późniejszym czasie będzie można wymienić na zdobyte w eventach i różnych atrakcjach trofea.
  🍁 Limit postaci na początek to: cztery. Jeśli chodzi o rezerwacje, to jest to standard. Podstawowa na 72h i dodatkowa na 24h. Podstawową rezerwację można przedłużyć do siedmiu dni. Jeden wizerunek można zarezerwować 3 razy z rzędu, a po tym czasie należy odczekać 7 dni.

· · ─────── ·𖥸· ─────── · ·

  To tyle na teraz, na pewno wrócimy do Was z obiecanym ciągiem dalszym informacji (data otwarcia, zajmowane przez administrację wizerunki) w połowie czerwca. Jeśli macie jakieś pytania, to piszcie śmiało! My nie możemy się doczekać spotkania z Wami!

10 Obrazek

Awatar użytkownika
O mnie
Próbuję być odpowiedzialna, ale jakoś mi nie idzie
Moje RPGi
Nowy Orlean
Czas już na zimowy sen Potem pisać będzie lżej
Podziękował(a): 1 raz | Pomógł(a) : 2 razy

moonlight_13

#62960 08 cze 2025, 22:24

Kto jest w administracji? <3
Obrazek

Awatar użytkownika
Moje RPGi
crescent dream
Podziękował(a): 2 razy

__scarlett

#62961 09 cze 2025, 13:32

Podbijam pytanie o skład administracji, a poza tym: jaki przewidujecie czas na pierwszego i każdego kolejnego posta? W jaki sposób planujecie podzielić grupy? Wiek, dzielnice, jakoś inaczej?

Awatar użytkownika
O mnie
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe (pies, lin, astrid)
Moje RPGi
pracujemy nad tym!

#62962 09 cze 2025, 14:00

Heja! <3
Skład administracji, taki jak w profilu: pies, lin i astrid.

Co do czasu na rozpoczęcie rozgrywki, to jest to 5 dni.
Na każdy kolejny post jest 14 dni.

A o grupach planujemy opowiedzieć przy okazji kolejnego ogłoszenia, ale już podpowiadamy, że nie będzie to podział ani na dzielnice, ani na wiek, nie będą to też żywioły :>
2 Obrazek

ODPOWIEDZ ]