162 To miała być zabawa

Nasze małe centrum wszechświata, oko Saurona. Widzimy wszystko, rozmawiamy o wszystkim, dyskutujemy o tym, co nas najbardziej gryzie!
ODPOWIEDZ ]
Awatar użytkownika
O mnie
Opiekun Crystal Empire
Moje RPGi
Crystal Empire
Bywam, gdy mam czas
Pomógł(a) : 1 raz

#0054 Bajarz

#63074 dzisiaj, 0:26

Zacznijmy od tego, że ChatGPT tworzy teksty na bazie tego, co już istnieje, co jest dostępne. Często jest tak, że wręcz kopiuje prace innych, a dowodów na to jest wiele w Internecie. Tworząc KP czy odpowiedź na posta jest duża szansa, że coś zostało, brzydko mówiąc zerżnięte z czegoś innego.

Dlatego warto sprawdzać, czy aby ChatGPT nie zrobił jakiegoś babola, o czym sami Twórcy przypominają tym niewielkim napisem na dole: "ChatGPT może popełniać błędy. Sprawdź ważne informacje." A niestety, niektórzy po prostu robią kopiuj wklej bez sprawdzania.

I ja również się zgadzam z tym, że używanie ChataGPT do pisania postów czy KP to oszustwo, chodzenie na skróty. Bo jak tu padło wcześniej, co innego, jak tylko wykorzystujesz AI to do pomocy, co sama robię, a co innego jak maszyna wszystko za Ciebie robi. Chociaż ten trend zbytnio mnie nie dziwi. Pamiętam, te kilka lat do tyłu, jak ludzie nałogowo robili książki z pomocą Chata GPT. Teraz to trochę ustało, bo się wzięli w końcu i zajęli tworzeniem tworów przez AI - to, nigdy nie będzie traktowane tak, jak rzeczy stworzone przez człowieka.

Nie rozumiem takich ludzi, którzy idą na skróty. Sama frajda usiąść i pisać posty. Bawić się wyobraźnią na różne możliwe sposoby. Czemu ludzie, zawsze muszą sobie odbierać takie proste przyjemności?